İngiltere açıkladı: Rusya’ya yeni yaptırımlar geliyor

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss'un yaptığı açıklamada, taraflarına gelen istihbaratla beraber Rus savunma aktörlerini etkileyecek firmalara ve 26 kişiye yaptırım işlemleri olacağını açıklandı.

DÜNYA 21.04.2022, 17:56 21.04.2022, 18:01
İngiltere açıkladı: Rusya’ya yeni yaptırımlar geliyor

İngiltere Dışişleri Bakanlığından gerçekleştirilen bilgilendirmede, İngiliz gizli servisinin Rusya’nın Luhansk'taki, Donetsk ve Mariupol 'da yaşanan savaşın sivil ve kritik altyapının bile isteye bombalandığını ortaya çıkardığı iddia edildi.

Sivillerin ihtiyacı olan bölgeler bombalanıyor

10 Mart'tan bu zamana kadar okullar, hükümet binaları, hastaneler ve ulaşım yerleri içerisinde olmak üzere sivillerin ihtiyacı olan bölgelere birçok defa saldırdığına vurgu yapan İngiliz hükümetinin yaşanan bu olaydan çıkardığı sonucun, saldırı çokluğuna, mühimmat boyutuna, saldırıya uğrayan hedeflerin çeşitlerine ve belirli zamanlarda aynı bölgelerin yeniden hedefe alınmasından dolayı "bilerek bir hedef oluşturma" olduğu açıklandı.

İngiliz hükümetinin sağladığı bilgilendirmede, Rusya'nın Ukrayna'da gerçekleştirdiği saldırgan eylemine cevap olarak Rus güçlerinin cephe hattının yönetimini sağlayanlara ve kilit liderlerine yönelik yeni yaptırımlar geleceği ifade edildi.

Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Nikolay Bogdanovskiy’da İngiliz yönetiminin açıkladığı bu yeni ceza kararının içerisinde bulunuyor.

"Suriye ve Çeçenistan’da yaptıklarını yapıyorlar"

İngiliz Dışişleri Bakanı Truss, Rusya'nın Ukrayna’daki sivillere yaptığı bu saldırının ve alçaklığının tüm dünyanın şahit olduğunu söyleyerek şu ifadeleri yer verdi, " Sadece Mariupol değil çevresinde bulunan okulları, ulaşım alanlarını ve hastaneleri aynı Suriye ve Çeçenistan’da gerçekleştirdikleri şekilde bilerek hedeflerine koyuyorlar. Ukrayna'ya yaptığı yardımlarla ve Vladimir Putin ile rejiminden yaşanılanların hesabını alma konusunda İngiltere vazgeçmeyecektir. Bugünkü alınan yeni yaptırım kararları eli kanlı savunma firmalarını ve generalleri etkileyecek." dedi.

Yorumlar (0)