İngiltere 20 bin kişi ölsün istiyor 

İngiliz hükümetinin Baş Bilim Danışmanı Patrick Vallance, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) binlerce kişinin ölmesine sebep olacağını ve süreç içinde 20 bin veya daha az kişinin ölmesinin "iyi bir sonuç" olacağını kaydetti.

DÜNYA 18.03.2020, 09:06
İngiltere 20 bin kişi ölsün istiyor 

Patrick Vallance, İngiltere Parlamentosunun Sağlık ve Sosyal Bakım Komitesinde, yeni tip koronavirüs ile mücadeleye yönelik sorulara yanıt verdi.

Vallance, İngiltere genelinde şu an 35 bin ila 55 bin kişiye virüs bulaşmış olabileceğini kaydederek olası ölü sayısını indirmeyi umduklarını söyledi. Mevsimsel gribin her yıl 8 bin kişiyi öldürdüğünü söyleyen Vallance, "Covid-19'da bunu 20 bin ve altına indirebilirsek bu iyi bir sonuç olacaktır. Bu, hala korkunç ve halen çok sayıda ölüm demek." ifadelerini kullandı. 

Vallance, bu sayının bile sağlık hizmetleri üzerinde büyük bir yük anlamına geldiğinin altını çizdi.

"Yurt dışına çıkmayın"

Dışişleri Bakanı Dominic Raab da İngiliz vatandaşlarına 30 gün boyunca yurt dışına seyahat etmemeleri gerektiğini söyledi. Raab, gidenlerin de seyahat kısıtlamaları ve olası uçuş iptalleri nedeniyle bulundukları ülkelerde mahsur kalabileceği uyarısı yaptı.

Bu arada Sağlık Bakanlığının açıkladığı son verilere göre, ülkede virüs tespit edilen kişi sayısı 407 artarak bin 950 oldu, ölü sayısı ise 71'e çıktı. 

Yorumlar (0)