İngiltere 2. Kez karantinaya giriyor: Tam 1 ay

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İngiltere'de 5 Kasım tarihinden 2 Aralık’a kadar sürecek olan 1 aylık ulusal çapta sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.

DÜNYA 01.11.2020, 00:53 Hanife
İngiltere 2. Kez karantinaya giriyor: Tam 1 ay

Başbakan Boris Johnson'ın "bizim için felaket olur"  demişti ve tüm çabalara rağmen yeni sokağa çıkma yasağı-karantina uygulamasından kaçamadılar.
 

İngiltere 2. Kez karantinaya giriyor
 

Koronavirüs salgınını kontrol altına alamayan İngiltere’de, ikinci kez ülke genelinde karantina ilan edildi.

Karantinaya ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Boris Johnson, kısıtlamaların sadece ekonomiyi değil akıl sağlığı üzerinde de etkisi olduğunu bildiğini ancak virüsün öngörülenden daha hızlı yayıldığını ve eğer önlem almazlarsa durumun çok daha kötü olacağını uyarısında bulundu.

Johnson: Kimin ölüp kimin yaşayacağına doktorlar karar verecek
 

Johnson, bazı bölgelerdeki hastanelerin haftalar içinde kapasitelerini doldurma tehlikesi olduğunu belirterek, "Can kaybı yüksek olacak ve sağlık uzmanları kimin ölüp kimin yaşayacağına karar vermek zorunda kalacak." dedi.

Ülke çapında 1 aylık karantina kararı!
 

Johnson , "Şimdi harekete geçme zamanı, çünkü başka alternatif yok" diyerek, 5 Kasım Perşembe gününden itibaren 4 haftalık bir karantina kararı aldıklarını duyurdu.

Bu yıl Noel'in çok farklı olacağını belirten Johnson, ancak şimdi alınacak sıkı önlemlerle insanların Noel'de birbirlerini görebileceklerine inandığını söyledi. Karantina konusunda "yalnız" olmadıklarını söyleyen Johnson,  diğer Avrupa ülkelerini de örnek gösterdi.

1 Aylık karantinanın Detayları
 

Başbakan Johnson'ın açıklamasına göre, karantina 2 Aralık'a kadar sürecek.

Karantina kapsamında temel ürünlerin satıldığı marketler ve eczaneler hariç tüm perakende mağazaları kapatılırken, bar ve restoranlar sadece paket servisi sunabilecek. Ancak bu sefer Mart ayındaki ilk karantina gibi okullar ve üniversiteler kapatılmayacak, eğitim devam edecek.

İnsanlar evlerinden sadece İş, eğitim, yiyecek alışverişi ve egzersiz gibi belirli sebepler kapsamında çıkmalarına izin verilecek. Ayrıca bu süreçte farklı hane halkı üyeleri de bir araya gelemeyecek.


Günde 4 bin insan ölebilir
 

Diğer yandan ‘1 aylık karantina’ kararı öncesi İngiliz basınına sızan hükümet raporlarına göre, İngiltere'nin daha fazla kısıtlamaya gitmemesi durumunda ilk dalgaya oranla çok daha yüksek bir ölüm sayısına ulaşılacağı öngörülüyordu.

Hiçbir önlemin alınmaması durumuna ölümlerin günlük 4 bini geçebileceği, çok sıkı olamayan önlemlerde ise günlük sayının 2 bini bulacağı tahmin ediliyor.


 

Başkan Johnson, "yeni bir karantina felaket olur" demişti
 

Başbakan Johnson, 16 Eylül'de yaptığı açıklamada ikinci karantinanın "felaket" olacağını söylemişti.

İngiltere'de mart ayında da karantinaya gidilmiş ve önlemler aşama aşama büyük ölçüde temmuz ayında kaldırılmıştı.

Yorumlar (0)