İngilizlerin korkutan raporu: Korona artık daha öldürücü!

İngiltere'de yayınlanmış olan bir makalede, koronavirüsün mutasyona uğramasıyla birlikte öldürme ve bulaşma hızında bir artış olduğu iddia edildi.

DÜNYA 25.10.2020, 19:03
İngilizlerin korkutan raporu: Korona artık daha öldürücü!

Dünyada ilk dalgada 1 milyonun üzerinde insanın yaşamını yitirmesine milyonlarca kişinin ise enfekte olmasına sebep olan koronavirüs salgınında ikinci dalganın yükselişi devam ediyor.

Bir yandan salgını kontrol altına almak amacıyla ilaç ve aşı çalışmaları devam ederken, öten yandan virüsün yapısına ilişkin çalışmalardan elde edilen bilgiler de kamuoyu ile paylaşılıyor.

Koronavirüs mutasyona uğradı, eskisinden daha güçlü!

İngiltere Acil Durumlar için Bilimsel Danışma Kurulu’nun yayınlamış olduğu bir dergideki raporda korkunç bir iddia paylaşıldı.
Yayınlanan raporda virüsün mutasyona uğradığı ve hastaların ilk dalgadan çok daha hızlı bir şekilde yaşamını kaybetmesine sebep olduğu ifade edildi.

Uzmanlar tarafından ayrıca, virüsün yayılma hızının mutasyon ile hızlanmış olabileceği de iddia edildi.

Yayınlanan makalede, “İngiltere’de uzmanlar mutasyona uğrayan örnekleri inceliyorlar ama bunların nasıl sonuçlar doğuracağına ilişkin net bir inceleme gerçekleştirilmedi.” ifadelerine yer verildi.

İngiltere’de can kaybı süresinde azalma

Öte yandan İngiltere’de yayınlanmış olan verilere göre koronavirüs hastalarının ilk dalgaya göre çok daha hızlı yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Ağustos öncesinde hastalığa yakalanan kişilerin ortalama olarak 13 günün ardından yaşamını kaybettiği görülürken, daha sonra hastalardaki bu oranın ise yüzde 50 düşüş gösterdiği ifade edildi.

O dönem itibarıyla erkekler ortalama olarak 7.5 günde yaşamını yitirirken kadınlarda ise bu süre 6 gün.

Yorumlar (0)