İngilizler sokaklarda… Kraliçe Elizabeth'in vefatı ülkeyi yasa boğdu

70 sene süresince tahtta olan 96 yaşındaki Kraliçe 2'nci Elizabeth'in hayatını kaybetmesinin sonrasında ülke genelinde çok sayıda vatandaş çiçeklerle Kraliyet Sarayı’nın önünde bir araya geldi. İngiltere’de 10 günlük yas ilan edildi.

DÜNYA 09.09.2022, 10:21 09.09.2022, 16:51
İngilizler sokaklarda… Kraliçe Elizabeth'in vefatı ülkeyi yasa boğdu

96 yaşında olan İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, dün akşam saatlerine hayatını kaybetti. Kraliçe'nin sağlık durumu ile ilgili olumsuz bilgilendirmelere yapılmasının ardından İngilizler sokaklara çıkmaya başladı.

İyi haber bekliyorlardı

Başkent Londra'da bulunan Buckingham Sarayı'na giden vatandaşlar, gözyaşları ve büyük bir üzüntü içerisinde Kraliçe Elizabeth’ten iyi bir haber gelmesini bekledi. Ancak ilerleyen vakitlerde çoğalan kalabalık, gelen haber sonrasında yıkıldı. Kraliçe'nin ölüm haberi birçok kişiyi sarstı.

Bir araya geldiler, resmi marşlarını okudular

Sarayın önünde bir araya gelen İngilizler, gözyaşları içerisinde İngiltere Milli Marşı'nı seslendirdi. Diğer taraftan Kraliçe 2. Elizabeth'in diğer resmi ikamet ettiği Windsor Kalesi önünde de aynı manzaralar meydana geldi.

Mumlar ve çiçekler bırakıldı

Büyük bir kalabalığın meydana gelmesi ile beraber sarayın önüne mumlar ve çiçekler bırakıldı. Başkentin ne işlek alanlarında bulunan dev ekrana ise Kraliçe'nin gülen bir portresi aktarıldı.

ABD’de yas tutuyor

Gelen vefat haberinin sonrasında Amerika Birleşik Devletleri de Beyaz Saray’da bulunan bütün bayrakları yarıya kadar indirdi. ABD'nin New York şehrinde bulunan Empire State binası da Kraliçe Elizabeth için ışıklandırıldı.

Yas ilan edildi

Kraliçe'nin hayatını kaybetmesi sonrasında İngiltere'de 10 gün süresince ulusal yas tutulması kararı verildi. Kraliçe Elizabeth'in gözlerini yummasının ardından sevenleri, Yeni Zelanda'nın Wellington şehrinde taziye defterine imza attı.

Yorumlar (0)