İngiliz yolcudan Brexit tepkisi: Sıra beklemek için mi oy verdim?

İngiliz bir yolcu, Schiphol Havalimanı'nda uzun süre beklemesine tepki göstererek, "55 dakikadır kuyrukta bekliyorum. Bu benim oy verdiğim Brexit değil." dedi. Yolcunun bu sözleri tartışma yarattı.

DÜNYA 16.02.2020, 13:02
İngiliz yolcudan Brexit tepkisi: Sıra beklemek için mi oy verdim?

İngiltere, Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılarak Brexit'i hayata geçirse de tartışmalar son bulmadı. 

İngiliz vatandaşların, Hollanda'nın başkenti Amsterdam’da bulunan pasaport kontrol noktasında uzun süre beklemek durumunda kaldığına dair bir paylaşım ortalığı karıştırdı. 

Colin Browning adlı bir kişi, önceki gün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Schiphol’deki hizmet kesinlikle iğrenç. 55 dakikadır kuyrukta bekliyorum. Bu benim oy verdiğim Brexit değil." ifadeleriyle tepki gösterdi.

Söz konusu tweet binlerce kez paylaşıldı. Bu nedenle Brexit taraftarları ile karşıtları arasındaki tartışmalar tekrar şiddetlendi. 

Schiphol Havalimanı'ndan konuya ilişkin açıklama geldi.

Havalimanı tarafından yapılan açıklamada, yavaşlığın Brexit nedeniyle değil, yeni işe başlayan memurlara yönelik eğitim nedeniyle yaşandığı bildirildi. 

İngiltere, 31 Ocak itibariyle Avrupa Birliği'nden (AB) ayrıldı. Fakat İngiliz vatandaşlar, geçiş sürecinin tamamlanacağı 1 Ocak 2021 tarihine kadar aynı haklarından faydalanmayı sürdürecek. 

Yorumlar (0)