İngiliz parlamentosu, tartışmalı vergi artırımını kabul etti 

Parlamento, vergi mükelleflerinin ulusal sigorta katkılarına yüzde 1,25 oranında daha fazla yatırım yapmasını öngören tasarıyı onayladı.  

DÜNYA 09.09.2021, 07:47 10.09.2021, 09:54
İngiliz parlamentosu, tartışmalı vergi artırımını kabul etti 

İngiliz parlamentosu, ülke gündeminde tartışma yaratan “vergi artırımı” tasarısını onayladı. Buna göre sağlık ve sosyal bakım vergisi ile elde edilecek yıllık tahmini 12 milyar sterlinin Covid-19 salgını sebebiyle hastanelerde artan bekleme sürelerinin azaltılması için kullanılacağı belirtildi. 

Nisan 2022’den itibaren ulusal sigorta katkı paylarının yüzde 1,25 oranında artırılacağını öngören yasa tasarısı, Lordlar Kamarası’nda kabul edilmesinin ve Kraliçe’nin imzasını almasının ardından yasalaşacak. 



Yasa tasarısında oy çokluğu sağlandı 

Parlamentoda yapılan oylamada tasarı 248 “hayır” ve 319 “evet” oyu alarak kabul edildi. Fakat aralarında eski Çalışma ve Emeklilik Bakanı Esther McVey’in de bulunduğu 37 Muhafazakar Parti milletvekili oylamaya katılmadı. 

Yasa tasarısını pazartesi günü oylamaya sunan Başbakan Boris Johnson, yapılacak vergi artışıyla birlikte ülkedeki uzun vadeli sosyal bakım sorunlarının da çözüleceğini dile getirmişti. Lakin muhalefet, düzenlemenin düşük gelirli kişilerin gelirlerinden daha fazla kesinti anlamına geldiğini, bunun yerine zenginlerden daha fazla vergi alınması gerektiğini savunmuştu. 

Yorumlar (0)