İngiliz muhalif lider: Ceza alırsam görevi bırakırım!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın Covid-19 tedbirlerini ihlâl etmesini eleştiren muhalefetteki İşçi Partisi lideri Keir Starmer, bir vekilin ofisinde bira içtiğine dair iddialar üzerine soruşturma kapsamına alındı. Starmer, "Polis bana ceza keserse görevimi bırakırım." dedi.

DÜNYA 09.05.2022, 20:00 10.05.2022, 17:40 Hakan Öksüz
İngiliz muhalif lider: Ceza alırsam görevi bırakırım!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın Covid-19 tedbirlerini ihlâl etmesi, ülkede geniş tepkilere neden olmuştu. Boris Johnson'ı eleştiren muhalefetteki İşçi Partisi lideri Keir Starmer, daha sonra benzer suçlamalarla karşılaşmıştı. 2021 yılının Nisan ayında bir vekilin ofisinde bira içtiğine dair iddiaları soruşturacağını belirten muhalif lider, yeni bir açıklamada bulundu.

"Politikacılar da herkes gibi kurallara uymalı"

Başbakan Boris Johnson'ı "Covid-19 kurallarını ihlâl ettiği için" eleştiren Keir Starmer, "Ben hiçbir kuralı çiğnemedim. Eğer polis bana para cezası verirse görevimi bırakırım. Boris Johnson gibi yapmam. Kurallar sadece halk için değil, herkes için. Politikacılar da herkes gibi kurallara uymalı, uymuyorsa cezasına katlanmalı. Eğer kuralları ihlâl ettiğime dair bir para cezası alırsam görevimi bırakacağımdan emin olabilirsiniz." dedi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın Covid-19 tedbirlerini çiğnediği ve kalabalık doğum günü partilerine katıldığı ileri sürülmüştü. İddialar üzerine soruşturma başlatan İngiliz polisi, Başbakan Johnson ve eşi Carrie Johnson'ın yanı sıra Maliye Bakanı Rishi Sunak'a da para cezası kesmişti.

Johnson: "Özür dilerim ama istifa etmeyeceğim"

Kendisine kesilen para cezasının ardından özür dileyen Başbakan Boris Johnson, tüm tepkilere rağmen görevini bırakmayacağını söylemişti. Bahsedilen doğum günü partilerine katıldığını belirten Johnson, "Kuralları ihlâl ettiğim hiç aklıma gelmemişti. Özür dilerim." açıklamasında bulunmuştu.

Yorumlar (0)