İngiliz muhafeleti: Tam bir rezalet!

ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı sözde barış planına "ciddi bir teklif" diyen İngiliz yönetimi, Filistin'i bu teklifi değerlendirmeye çağırırken, İngiliz muhalefeti ise planı "tam bir rezalet" ifadesiyle eleştirdi.

DÜNYA 29.01.2020, 08:54
İngiliz muhafeleti: Tam bir rezalet!

İngiltere'de ana muhalafetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn, ABD Başkanı Donald Trump'ın sözde Orta Doğu barış planının aslında "barış için bir tehdit olduğunu" vurgulayarak, İngiliz hükümetini "bu rezalete" karşı çıkmaya davet etti.

İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın Orta Doğu anlaşmasının bir barış planı olmadığını belirterek, "Bu, İsrail'in yasadışı sömürgeciliğini garanti altına alma ve Filistin'in haklarını reddetme planıdır. Barış için bir tehdittir." dedi.

İşçi Partisi lideri, İngiliz hükümetinin "bu rezalete karşı çıkması, gerçek bir barış anlaşması ve hakiki bir 'iki devletli çözüm' için baskı yapması gerektiğini" kaydetti.

Donald Trump'ın sözde barış planı 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray'da düzenlediği ortak basın toplantısında tek taraflı sözde Orta Doğu barış planını kamuoyuna duyurmuştu.

Sözde barış planı kapsamında Kudüs'ün, İsrail'in "bölünmez" başkenti olarak kabul edileceğini ifade eden ABD Başkanı Donald Trump, planın bağımsız bir Filistin devleti ve Filistinliler için "son şans" olduğunu ileri sürmüştü.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise planı "İsrail için çok büyük ve tarihi bir kazanım" diye nitelendirmişti.

Dışişleri Bakanı: Ciddi bir teklif

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab da ABD Başkanı Donald Trump'ın sözde barış planı olarak öne sürülen 80 sayfalık "Yüzyılın Anlaşması" başlıklı planı "ciddi bir teklif" olarak niteleyerek, Filistin ve İsrail liderlerini metni "gerçek ve adil bir şekilde değerlendirmeye" davet etmişti.

Yorumlar (0)