İngiliz medyası: Wuhan Viroloji Enstitüsü, COVID-19'a ait önemli verileri sildi!

İngiliz medyası, Çin hükümetinin, yeni tip koronavirüsün (COVID-19) çıkış noktası olduğundan kuşku duyulan laboratuvar ile ilgili önemli çevrim içi (online) verileri sildiğini öne sürerek suçlamada bulundu.

DÜNYA 10.01.2021, 20:06 11.01.2021, 12:40
İngiliz medyası: Wuhan Viroloji Enstitüsü, COVID-19'a ait önemli verileri sildi!

İngiliz medyasında koronavirüsün kaynağı olarak görülen Wuhan Viroloji Enstitüsü tarafından devam eden faaliyetler ile ilgili yüzlerce sayfalık dijital verinin silindiği öne sürüldü.

Hükümet tarafından işleyişi yapılan Çin Ulusal Doğa Bilimleri Vakfı'nın (NSFC) çevrim içi olarak yayımlanan, hayvanlardan insanlara bulaşabilen çok sayıda hastalığın araştırmalarını kapsayan 300'den fazla araştırmaya ait ayrıntılarının veri tabanından silindiği iddia edildi. 

Çin Parlamentoları Arası İttifak'ın bir mensubu olan Iain Duncan Smith, İngiliz medyasına verdiği demeçte, "Çin, açık bir şekilde koronavirüse ait kanıtları gizlemeye çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Smith ayrıca, "Meydana gelen olaylar ile ilgili geniş çaplı bir araştırma gerçekleşmesi hayati bir önem taşıyor fakat Çin bunu engellemek için elinden gelen her şeyi yapıyor gibi görünüyor." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)