İngiliz istihbaratçı: Danışmanları Putin'den korkuyor!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in savaşla ilgili yanlış yönlendirildiğini kaydeden İngiliz istihbarat yetkilisi Jeremy Fleming, "Danışmanları, ona doğruları söylemekten korkuyor." dedi.

DÜNYA 31.03.2022, 22:39 01.04.2022, 14:27 Hakan Öksüz
İngiliz istihbaratçı: Danışmanları Putin'den korkuyor!

Son günlerde Batılı ülkelerden çok sayıda yetkili, Ukrayna'ya savaş ilan eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yanlış yönlendirildiğine dair iddialarda bulunmaya başladı. Bunlardan biri de İngiltere Elektronik İstihbarat Servisi (GCHQ) Başkanı Jeremy Fleming oldu. Bir üniversitedeki panele konuşmacı olarak katılan İngiliz istihbaratçı, "Putin, savaşla ilgili yanlış yönlendiriliyor." dedi.

"Ukrayna halkının bu denli direneceğini kestiremedi"

Ukrayna halkının güçlü Rusya'ya karşı oldukça iyi direndiğini kaydeden İngiliz istihbaratçı, "Ukrayna halkının dirayetini hafife aldı. Savaşın çok çabuk biteceğini zannetti. Savaşın ilk günlerindeki konuşmalarının satır aralarından bile anlaşılıyor bu. Bunun nedeni yanlış yönlendiriliyor olması. Danışmanları ondan korkuyor ve gerçekleri söylemeye cesaret edemiyor." diye konuştu.

"Ordusunun yeteneğini abarttı"

Ukrayna'da devam eden savaşın, Putin'in zannettiğinden daha karmaşık ilerlediğini kaydeden Fleming, "Dünyanın pek çok farklı yerinden çok sayıda ülke, Ukrayna'ya destek veriyor. Putin, savaş ilan ettiğinde karşısında duracak koalisyonun bu kadar kalabalık olacağını tahmin etmemişti. Kendi ordusunun gerçekte olduğundan çok daha yetenekli olduğunu zannetti.

"Savaş, Putin için kişisel bir hale geldi"

İngiltere Elektronik İstihbarat Servisi (GCHQ) Başkanı Jeremy Fleming, danışmanlarının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e Ukrayna'daki durum konusunda gerçeği söylemekten çekindiklerini belirtti. Fleming, "Bu savaş Putin için resmen kişisel bir hale büründü. Hem Ukrayna hem de Rusya tarafının ödediği bedel artıyor. Putin ise kişisel hırsları uğruna savaştan vazgeçmiyor." dedi.

Yorumlar (0)