İngiliz hükümetinden vatandaşlara yakıt desteği

İngiliz halkı, yükselen enerji fiyatları nedeniyle faturalarını ödemekte zorlanıyor. İngiliz hükümetinden gelen açıklamaya göre vatandaşları desteklemek adına enerji şirketlerine hane başına 400 sterlin ödendi. 2023 yılında destek ödemelerinin artırılacağı kaydedildi.

DÜNYA 23.11.2022, 15:11 Hakan Öksüz
İngiliz hükümetinden vatandaşlara yakıt desteği

Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle İngiltere'de yükselen enerji fiyatları, vatandaşların ödeme yapmakta zorlanmasına neden oluyor. Ekim ayında başlatılan uygulamayla birlikte halka yakıt desteği yapıldı. Hükümet, halkın desteklenmesi adına enerji şirketlerine hane başına 400 sterlin ödedi. Destek ödemeleri sayesinde halkın sırtındaki borç yükünün hafifletildiği kaydedildi.

Bakan Stride, Putin'i suçladı

İngiliz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mel Stride, yakıt desteği ödemelerine dair açıklamalarda bulundu. Enerji fiyatlarının günden güne yükseldiğine değinen Mel Stride, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'daki anlamsız savaşı, bu duruma neden oldu. Hem savaşın hem de koronavirüs salgınının etkileriyle boğuşuyoruz. 2023 yılında daha çok yaşam ödemesi yaparak halkı destekleyeceğiz." dedi.

Küresel çapta yükselen enflasyon, İngiltere'de de rekor seviyelere ulaştı. Ekim ayında İngiltere'deki yıllık enflasyon yüzde 11,1 olarak ölçüldü. Ülkede son 40 yılın en yüksek enflasyon oranının görülmesi, küresel ölçekte yaşanan krizin ulaştığı boyutları gözler önüne serdi.

2023'te İngiltere'de ne kadar destek ödemesi yapılacak?

İngiltere'de enerji faturalarının üst limitinin hane halkı başına yıllık 2 bin 500 sterlin civarında tutulduğu belirtiliyor. İngiliz hükümeti, nisan ayında bu rakamın yıllık 3 bin sterline çıkartılabileceğini duyurdu. Edinilen bilgilere göre 2023 yılında 8 milyon kişiye yıllık 800 sterlin destek ödemesi yapılacak. Emeklilere yapılacak ödemenin 300 sterlin olacağı ve engelli vatandaşlara da aylık 150 sterlin ödeneceği kaydedildi.

Yorumlar (0)