İngiliz hükümeti greve gidecek!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, hükümetinin greve gidebileceğini duyurdu.

DÜNYA 25.10.2019, 12:28
İngiliz hükümeti greve gidecek!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İşçi Partisi Genel Başkanı Jeremy Corbyn'in 12 Aralık'ta genel seçim istemini kabul etmemesi durumunda hükümetinin greve gideceğini açıkladı.

Avam Kamarası'nın 12 Aralık'ta genel seçim yapılması talebini oylaması durumunda Johnson, 4 gün önce kamaranın gündeminden çıkarılan Brexit teklifini tekrar tartışma masasına yatıracak.

Parlamentonun gündemi yoğun

Johnson'un tartışmalı açıklamasından sonra, İşçi Partisi'nin üst düzey yöneticileri, Corbyn'in bu teklifi reddedeceğini düşündüklerini açıkladılar. Alışılagelmedik bu durum, önümüzdeki hafta Avam Kamarası'nda sert tartışmaların olacağının habercisi nitelikte.

Boris Johnson, dün akşam Jeremy Corbyn'e yolladığı mektupta, Avam Kamarası'nın Brexit konusunu bir an önce halletmesi gerektiğini, bunun olmadığı takdirde yeni bir parlamentonun Brexit'i bir sona bağlamasının gerekeceğini aktararak erken seçim istemini doğrudan dile getirmişti.

Başbakan Johnson'un sözcüsü, "Parlamentodan hiçbir şey çıkmayacak. Bugünden itibaren her gün bir erken seçimin peşinde olacağız, erken seçimi ayarlayabilmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız" diye konuştu.

Yorumlar (0)