İngiliz havayolu şirketinden Çin kararı!

İngiliz havayolu şirketi British Airways, koronavirüs salgını nedeniyle Çin'e tüm uçuşlarını durdurmaya karar verdi.

DÜNYA 29.01.2020, 11:49
İngiliz havayolu şirketinden Çin kararı!

British Airways'den Çin kararı geldi. İngiliz havayolu şirketi, koronavirüs (2019-nCoV) salgını sebebiyle Çin'e tüm uçuşlarını durdurmaya karar verdi.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, "İngiltere Dışişleri Bakanlığının seyahat uyarısının ardından derhal geçerli olmak üzere Çin ana karası ile karşılıklı tüm uçuşları askıya aldık." denildi.

Karar sebebiyle British Airways müşterilerinden özür dilenen açıklamada, "Müşterilerimizin ve mürettebatın güvenliği daima önceliğimizdir. Gelecek günlerde Çin'e ya da Çin'den seyahat edecek yolcular, BA.com adresinde daha fazla bilgi edinebilir." ifadeleri kullanıldı.

İngiliz havayolu şirketi British Airways'in Pekin ve Şangay ile karşılıklı günlük uçak seferleri vardı. 

"Zorunlu seyahatler dışında gitmeyin"

İngiltere Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, koronavirüs salgını sebebiyle zorunlu seyahatler dışında Çin ana karasına gidilmemesi önerisinde bulunulmuştu. 

Söz konusu uyarının Hong Kong ve Makao Özel İdari Bölgesi için geçerli olmadığı kaydedilen açıklamada, Çin'deki İngiliz vatandaşlarının seyahatlerinin ilerleyen günlerde güçleşebileceği, bu nedenle kendi kişisel şartlarına göre karar vermeleri istenmişti. 

Açıklamada, salgının çıkış noktası olan Hubey eyaleti dışında Çin'den ayrılmak için hala ticari uçak seferlerinin bulunduğu belirtilerek, Hubey'de bulunan İngilizlerin tahliye edilmesi için çalışma yürütüldüğü bildirilmişti. 

Yorumlar (0)