İngiliz basını Türkiye'yi yazdı: Hastaların dedektif gibi izi sürülüyor

Sky News gazetesi, Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesindeki başarısını aktaran bir haber yayınladı. Haberde Türkiye'nin pandemiyle mücadelesindeki hızlı ve etkili tedbirleri aktarılırken, filyasyon çalışmaları, sağlık hizmetlerinin ücretsiz oluşu gibi detayların ise altı çizildi.

DÜNYA 04.08.2020, 21:28
İngiliz basını Türkiye'yi yazdı: Hastaların dedektif gibi izi sürülüyor

Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesinde olan örnek uygulamaları, dünya basınında yer almaya devam ediyor.

İngiliz Sky News'teki bir haberde, koronavirüsle mücadelede Türkiye'nin gösterdiği başarıya dikkat çekilerek, sağlık çalışanlarının hastalığın takibi esnasında adeta bir dedektif gibi çalıştığı ifade edildi.

Muhabir, "Türkiye'nin koronavirüs dedektifleri" başlığıyla haberde Türkiye'nin salgınla olan mücadelesini yazdı.

"Adeta bir dedektif gibi takip ediyorlar"

Sağlık çalışanları tarafından koronavirüs salgınıyla yapılan mücadelede yoğun bir çaba sarf edildiğine işaret edilerek, binlerce kişiden oluşan izleme ekiplerinin her gün hastaları takip ettiği, hastaların 2 haftalık geçmişlerinin incelenip temasta oldukları kişilerin özenle tarandığı kaydedildi.

16 bin 300 sağlık çalışanının her gün hastaların yakınları, arkadaşları ve temaslı oldukları kişilerin yoğun bir şekilde takip edildiğinin ifade edildiği haberde korona belirtisi gösteren kişilerin vakit kaybetmeksizin test yapıldığı ve belirtiler çok hafif olsa dahi tedaviye hızlıca başlandığı kaydedildi.

Ücretsiz sağlık hizmeti

Türkiye'nin son 4 hafta içerisindeki vaka sayılarında iyileşen hasta sayılarından daha az vakaların olduğu kaydedilirken tüm sağlık hizmetlerinin ücretsiz olduğu da vurgulandı.

Kısa zamanda hastaneler inşa edildi

İstanbul'da salgından etkilenen hastalar için 45 gün gibi rekor bir zamanda hastane inşa edildiğinin altı çizilirken her odanın gerektiğinde yoğun bakım odası olabilmesinin de büyük bir avantaj olduğu vurgulandı.

Yorumlar (0)