İngiliz basını: Avrupa’nın lideri İstanbul olacak

İngiliz gazeteleri, Türkiye’nin son dönemlerdeki en ciddi yatırımlardan birisi olan İstanbul Havalimanı’na geniş yer ayırdı.

DÜNYA 21.04.2021, 17:36 22.04.2021, 12:38
İngiliz basını: Avrupa’nın lideri İstanbul olacak

Koronavirüs salgını sonrasında yükselen trendiyle İstanbul Havalimanı'nın Avrupa’nın bir numarası olacağını yazan gazeteler salgın dönemine rağmen de birçok havalimanını geride bırakmayı başardığını yazdı.

“Avrupa’nın en işlek havalimanı İstanbul olacak”

Avrupa basınının gündeminden düşmeyen İstanbul Havalimanı’nı bu kez de İngiliz gazeteleri sayfalarına taşıdı.

İngiltere merkezli bir gazetede yayınlanan makalede ise uluslararası aktarma merkezlerinin salgından sonra toparlanana dek İstanbul Havalimanı'nın, Avrupa'nın en işlek havalimanı unvanını alabileceği belirtildi.

"İstanbul zirvede yer alacak"

Koronavirüs salgının bitmesiyle birlikte Avrupa’daki önde gelen havalimanlarının İstanbul Havalimanı’nın gerisinde kalacağının ifade edildiği makalede İstanbul’a övgü dolu sözlerde bulunuldu.

İstanbul’un yolcu sayısı bakımından Avrupa’daki rakiplerine mega havalimanı sayesinde üstünlük sağlayacağının kaydedildiği makalede İstanbul Havalimanı’nın 201 yılındaki yolcuların yüzde 40’ını ağırlayarak Heathrow Havalimanı'ndan beş kat daha iyi bir performans gösterdiği de hatırlatıldı.

Yorumlar (0)