İnek dışkılarını yüzlerine böyle sürdüler!

Hindistan'da yaşayan bazı insanların, Gübre Festivali Diwali kapsamında inek gübrelerini birbirlerinin yüzlerine sürdükleri görüldü. 

DÜNYA 19.11.2020, 11:41
İnek dışkılarını yüzlerine böyle sürdüler!

Gübre Festivali Diwali, Hindistan'ın en popüler etkinliklerinden biri. Söz konusu etkinlikte oldukça ilginç manzaralar ortaya çıktı. 

Hayvan dışkılarının ineklerin çektiği römorklarda toplandığı ve tapınakların önüne bırakıldığı görüldü. Bu eylemin, Hindu rahiplerin eşliğinde gerçekleştirildiği fark edildi. 

Birbirlerine dışkıları fırlattılar

Hindistan'da yaşayan bazı vatandaşlar, kırsal bölgelerde bir araya geldiler. Gübre Festivali Diwali kapsamında inek dışkılarını ellerine alan Hintler, bu dışkıları birbirlerinin suratlarına sürdüler. Hatta inek dışkılarının adeta kartopu gibi fırlatıldığı da görüldü. 

Et kesimine yasak getirilmişti 

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, çok sayıda eyalette et kesimine yasak getirmişti. Modi, hayvanların daha çok korunması gerektiğine dikkat çekmişti. 

İneklere taptıkları biliniyor 

Hintlerin ineklere taptıkları ve dolayısıyla ineklerden elde edilen her şeyi kutsal gördükleri biliniyor. Yerliler, Beereshwara Swamy isimli tanrının inek dışkısının içerisinde dünyaya geldiğine inanıyorlar. 

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında tüm eğitim-öğretim kurumlarının 20 Kasım Cuma gününden 4 Ocak Pazartesi gününe kadar uzaktan eğitime geçmesine karar verildi.

Yorumlar (0)