İnanılmaz hırsızlık: 12 Dali heykeli çalındı!

İsveç polisi, başkent Stockholm'de bulunan bir sanat galerisindeki 10 ila 12 Salvador Dali heykelinin çalındığını açıkladı.

DÜNYA 31.01.2020, 11:35
İnanılmaz hırsızlık: 12 Dali heykeli çalındı!

İsveç'in başkenti Stockholm'de bulunan bir sanat galerisindeki Salvador Dali heykelleri, Perşembe günü sabaha karşı saat 04.00 sularında galeriye giren hırsızlar tarafından çalındı.

47 bin avroluk eserler çalındı!

Polisin yaptığı açıklamada galerinin alarmlarının sabah 04.00 gibi çaldığı belirtilirken galeride İspanyol ressam ve heykeltıraşa ait 10 ila 12 bronz heykelin çalındığı belirtildi. Çalınan eserlerin 18 bin 800 - 47 bin avro arası değişen değerlerinin olduğu ve heykellerin 50 santimetre boyunda olduğu belirtildi.

Hırsızlığa uğrayan Couleur galerisindeki eserler arasında Dali'nin ünlü "Belleğin Azmi" tablosundaki eriyen saatlerin heykellerinin de bulunduğu belirtildi.

"Bu korkunç bir şey, yıkılmış durumdayım"

Galeri sahibi Peder Enstrom, İsveç medyasına yaptığı açıklamada "Bu korkunç bir şey, yıkılmış durumdayım. Bu sergiyi organize edebilmek için çok çalışmıştım" dedi.

Polis, 2 hırsızı bulmaya çalışıyor

galeri.jpg

İsveç polisi, galerinin ön camından giren en az 2 hırszın olduğunu söyledi. Polis, yapılan açıklamada olay yerinde soruşturma yürütüldüğünü belirtti.

Dali'nin çalınan eserleri, Cumartesi günü biteceği öğrenilen 10 günlük bir sergi için galeride bulunuyordu.

Yorumlar (0)