IMF, Arjantin'in de ipini çekiyor!

Arjantin'in borcunun sürdürülemez olduğunu belirten IMF (Uluslararası Para Fonu), özel alacaklıların kayda değer bir katkı sağlayacak borç operasyonu yapmaları gerektiğini bildirdi.

DÜNYA 20.02.2020, 07:43
IMF, Arjantin'in de ipini çekiyor!

Uluslararası Para Fonu, Buenos Aires'e hükümet yetkilileriyle görüşmek için geçen hafta gelen heyetin ziyaretini sonlandırmasının ardından, Arjantin ekonomisine ilişkin değerlendirmelerin bulunduğu yazılı bir açıklama yayımladı.

Arjantin'de 2019 yılının Temmuz ayından bu yana, yerel para pesonun yüzde 40 değer yitirdiği vurgulanan Uluslararası Para Fonu'nun açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"IMF, Arjantin'in borçlarının sürdürülemez olduğunu değerlendiriyor. Borç sürdürülebilirliğinin geri kazanılmasına yardımcı olmak için özel alacaklıların kayda değer bir katkı sağlayacak kesin bir borç operasyonu yapmaları gerekmektedir."

Uluslararası Para Fonu'ndan teknik bir heyet, çeşitli hükümet yetkilileriyle Arjantin'in ekonomi politikalarını görüşmek üzere 12 Şubat'ta bu ülkeye gelmişti.

Güney Amerika ülkesi Arjantin, eski Devlet Başkanı Mauricio Macri'nin liderliğinde Uluslararası Para Fonu tarihinin açtığı en yüksek krediyi içeren 57 milyar dolarlık stand-by anlaşmasını 2018 yılında imzalamıştı. 44 milyon nüfuslu Arjantin fondan 44 milyar dolar kaynak kullanmıştı.

Yorumlar (0)