İlkokul öğrencilerine oyun parkı yasaklandı

Hollanda'da bulunan bir ilkokulda, fazla gürültü yaptıkları için öğrencilerin oyun bahçesine çıkmaları yasaklandı.

DÜNYA 10.07.2019, 16:56
İlkokul öğrencilerine oyun parkı yasaklandı

Hollanda'da bir ilkokulun oyun bahçesi, fazla gürültü yaptıkları için öğrencilere kapatılacak.

Hollanda'nın Nijmegen şehrinde De Buut İlkokulu, ay sonuna kadar öğrencilerinin oyun bahçesini kullanmasını engellemezse 10 bin avro (64 bin TL) ile cezalandırılacak.

Bölge halkı, parkta oynayan çocukların sesinin 70 desibelin üzerine çıkması nedeniyle şikayette bulundu. Görevliler, çocukların ses ölçümlerini 88 desibel olarak belirledi.

Karara 4 bini aşkın kişi itiraz etti. İtiraz eden kişiler dilekçe imzalayarak, 40 yıllık oyun parkını çocuklara yasaklayan kararın iptal edilmesini talep etti.

"Çocuklara haksızlık yapılıyor"

İlkokulun müdürü Janneke Colsen, bu durumun çocuklara haksızlık olduğunu ve çevre sakinlerini rahatsız etmemek için müzik derslerini bina içinde işlemek dahil birçok önlem aldıklarını belirtti.

Karara tepki olarak 2019 FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nda ikinci olan Hollanda Kadın Futbol takımını referans veren ve üzerinde "Turuncu Dişi Aslanlar bir yerden başlamak zorunda" ifadesi bulunan bayraklar parkın çevresine asıldı.

Hollandalı milletvekili Rudmer Heerema, Twitter hesabından konuya ilişkin açıklamada bulundu. Heerema, oyun parkına yakın yaşayanların yüksek sesten şikayetçi olmalarına bir çözüm üretilmesi gerektiğini, çocukların da spor yapmak ve hareket etmek zorunda olduklarını ifade etti. 

Hollanda, akademik baskının az olması ve oyuna dayalı öğrenme yöntemlerinin etkisiyle, BM Çocuklara Yardım Fonu'na (UNICEF) göre çocukların en mutlu olduğu ülkelerden biri olarak biliniyor. 

Yorumlar (0)