"İleri teknoloji" uçaklar Libya'ya girdi!

Libya'nın başkenti Trablus'un batısındaki Vatiyye Askerî Hava Üssü'ne gerçekleştirilen hava saldırısı ile ilgili çarpıcı bir açıklama geldi: Uçaklar ileri teknoloji. Yani yabancı bir güç temin etmedikçe Hafter'in sahip olması mümkün değil.

DÜNYA 07.07.2020, 09:13
"İleri teknoloji" uçaklar Libya'ya girdi!

Libya El-Ahrar televizyonuna konuşan Libya Savunma Bakan Yardımcısı Selahaddin Nemruş, Vatiyye Askeri Hava Üssü'ne yönelik gerçekleştirilen hava saldırısı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"İleri teknoloji savaş uçaklarıydı"

Vatiyye üssüne saldırı düzenleyen uçakların ileri teknoloji uçaklar olduğunu belirten Libya Savunma Bakan Yardımcısı Selahaddin Nemruş, darbeci Halife Hafter'in bu uçaklara sahip olmasının mümkün olmadığını ancak yabancı bir gücün temin etmesi gerektiğini kaydetti.

Yüklenmeye başladılar

İleri teknoloji savaş uçaklarının devreye girmesiyle Sirte ve El-Cufra şehirlerinin kurtarılmasının gecikeceğini ifade eden Libya Savunma Bakan Yardımcısı Selahaddin Nemruş, Libya'daki paralı yabancı askerlerin sayısının da arttığını, Sirte kentindeki El-Kardabiye Üssü'ne inen mühimmat ve asker yüklü uçakların sayısının da arttığını bildirdi.

Libya-Türkiye ilişkileri

Libya-Türkiye ilişkilerine de temas eden Libya Savunma Bakan Yardımcısı Selahaddin Nemruş, Türkiye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Libya ziyaretinin, Türk hükümetinin Libya'daki meşru yönetime verdiği desteğin sürdüğünü vurgulayan açık ve net bir mesaj olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin, Libya topraklarının tamamında kontrolün sağlanması gerektiği konusunda Libya hükümeti ile hemfikir olduğunun altını çizen Libya Savunma Bakan Yardımcısı Selahaddin Nemruş, Halife Hafter milislerinin Terhune kentinde işlediği ihlaller ile Trablus'un güneyine tuzaklanan mayınların da Türkiye'nin verdiği desteğin artmasına neden olduğunu söyledi.

Vatiyye Askerî Hava Üssü'ne cumartesi gecesi savaş uçakları tarafından yoğun saldırı gerçekleştirilmişti.

Yorumlar (0)