"İlahi çağrı aldım" diyerek 80 sene saçını yıkamadı!

Vietnam'da yaşayan 92 yaşındaki bir adam, "ilahi çağrı aldığını" belirterek, 80 senedir saçını kestirmediğini ve yıkamadığını söyledi. 

DÜNYA 26.08.2020, 14:12
"İlahi çağrı aldım" diyerek 80 sene saçını yıkamadı!

92 yaşındaki Nguyen Van Chien, Vietnam'ın Mekong Delta bölgesinde yaşıyor. 

Yaşlı adam, "bir insanın herhangi bir şekilde kendisine müdahale etmeden yaşamasını" isteyen inancı sebebiyle saçlarını el değdirmiyor. 

Yaklaşık 5 metre uzunluğunda saçlara sahip olan Nguyen Van Chien, saçlarını kesmesi halinde öleceğini düşündüğünü ifade etti.

Nguyen Van Chien, saçlarını değiştirmeye cesaret edemediğini hatta taramadığını kaydederek, temiz kalması için saçlarını yalnızca beslediğini ve şal ile sardığını söyledi.

Birçok tanrıya inandığını aktaran Nguyen Van Chien, "ilahi bir çağrı" aldığını ve bu nedenle saçlarına dokunmadığını anlattı. 

92 yaşındaki adam, saçlarını kestirmesi gerektiği için okul hayatını üçüncü sınıfta bıraktığını belirterek, o zamandan beri saçlarını asla kesmediğini, taramadığını ve yıkamadığını ifade etti. 

Eskiden saçlarının kalın telli ve siyah olduğunu aktaran yaşlı adam, ilahi çağrıyı aldıktan sonra seçildiğini düşündüğünü söyledi. 

Nguyen Van Chien'in oğlu olan Nguyen Van Luom, ölümsüzlük ve saç arasında bir ilişkinin mevcut olduğuna inandığını belirtti.

Nguyen Van Luom, bu tarz şeylerin "basit" olarak değerlendirildiğini ama "kutsal" olduğunu savundu.

Yorumlar (0)