İkmal yollarına mayın döşeyen 6 Ermenistan askeri esir alındı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, 6 Ermenistan askerinin sınır bölgesinde, Azerbaycan askerlerinin ikmal yollarına mayın döşediğinin tespiti üzerine 6 Ermenistan askerinin esir alındığını açıkladı.

DÜNYA 27.05.2021, 13:19 28.05.2021, 09:23
İkmal yollarına mayın döşeyen 6 Ermenistan askeri esir alındı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan gelen açıklamada, Ermenistan’a ait olduğu belirlenen sabotaj ve keşif timinin sınırı geçme girişiminde bulunduğu aktarıldı.

6 Ermeni askeri esir alındı

Bakanlığın açıklamasına göre, Ermenistan ordusuna ait olduğu tespit edilen bir sabotaj ve keşif timi, 27 Mayıs gece 03.00 sıralarında Kelbecer bölgesinin Yukarı Ayrım yerleşim yeri noktasında sınırı geçme girişiminde bulundu. Söz konusu keşif ve sabotaj timinin, Azerbaycan askerinin ikmal yoluna mayın döşeme eylemi gerçekleştirdiği aktarılırken, bu askerlere yapılan operasyon sonucunda 6 Ermenistan askerinin esir alındığı duyuruldu.

Öte yandan sabah saatlerinde, Ermenistan ordusunun tanklar da dahil olmak üzere askeri araçlarla bölgede bir araya geldikleri tespit edilirken, Azerbaycan ordusunun tedbirleri sonucunda bu grubun hareket alanının engellendiği ifade edildi.

Yorumlar (0)