İkinci dalgaya adım adım... Bu kez yarasa değil, somon balığı!

Çin’in başkenti Pekin'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının arttığı öğrenildi. Ülkede İthal somon balığı satan bir pazarcının kesme tahtasında virüs tespit edilmesi üzerine akıllara "İkinci dalga somon balığıyla mı gelecek?" sorusu geldi. 

DÜNYA 13.06.2020, 12:15 13.06.2020, 12:18
İkinci dalgaya adım adım... Bu kez yarasa değil, somon balığı!

Çin'in başkenti Pekin'de iki aydır yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakasına rastlanmıyordu. Fakat son iki günde ortaya çıkan vakaların ardından alarm düzeyi tekrar yükseltildi.

Başkent Pekin'in çiftlik ürünlerinin ciddi bir bölümü sağlayan Xinfadi pazarının kapatıldığı duyuruldu. Meyve, sebze ve et ürünleri satışı yapılan Xinfadi pazarına dezenfektasyon işlemi uygulanacağı kaydedildi.

Perşembe günü şehirde yerel kaynaklı bir vaka tespit edilmiş, Cuma günü de iki yeni vaka ortaya çıkmıştı. Cuma günü belirlenen her iki vakanın da yakın zamanda Xinfadi pazarına gittikleri öğrenilmişti.

Pazarda çalışan 46 kişi pozitif çıktı

Vakalarla temasa geçmiş kişilerin karantinaya alındığı duyuruldu. Pazarda çalışan 517 kişiye yeni tip koronavirüs (Covid-19) testinin uygulandığı, 46 kişinin testinin pozitif çıktığı bildirildi. 

Pazarda çalışan ve tezgâha sahip olan yaklaşık 10 bin kişiye test uygulanacağı kaydedildi. Xinfadi pazarının, Pekin'in sebze ve meyve tedarikinin yüzde 90'ını sağladığı biliniyor. 

Kontroller artırılacak

Şehir yönetimi, yeni vakaların tespit edilmesinin ardından donmuş et, su ürünleri ve taze ürünler satan pazarlar ile süpermarketlere, gıda depolarına ve restoranlara yönelik kontrollerin daha katı bir hale getirileceğini ifade etti. 

Pazartesi tekrar okula dönmesi planlanan birinci, ikinci ve üçüncü sınıf öğrencilerinin eğitime başlama tarihinin tekrar ertelendiği kaydedildi. Xinfadi çevresinde bulunan bazı okullar ile anaokullarının da kapatıldığı aktarıldı. 

Somon balığında koronavirüs tespit edildi

Öte yandan, Xinfadi pazarında gerçekleştirilen araştırmalarda, ithal somon balığı satışı yapan bir pazarcının kesme tahtasında yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edildi. 

Satıcının somon balığını şehirde bulunan bir başka pazardan aldığı ortaya çıktı.

Somon balığı, vatandaşların gıda güvenliğine dair kaygılarını tekrar artırırken, şehirde bulunan çoğu süpermarketin somon balığını artık satmadıkları  öğrenildi. 

Yorumlar (0)