İkinci dalga vurdu, tüm kamu kurumları kapatıldı!

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ikinci dalgasının vurduğu İran'da bütün kamu kurum ve kuruluşları kapatıldı. 

DÜNYA 28.11.2020, 09:55
İkinci dalga vurdu, tüm kamu kurumları kapatıldı!

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) en fazla etkilediği ülkelerden biri olan İran'da yeni önlemler alındı.

İran'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının artış göstermesi ve can kayıplarının önüne geçilememesi nedeniyle Tahran yönetimi tarafından yeni bir karar verildi. 

İran'da bulunan bütün kamu kurum ve kuruluşlarının, ikinci bir talimat verilene kadar kapalı tutulacağı bildirildi. Söz konusu kamu kurum ve kuruluşlarında yalnızca en önemli personellerin görev yürüteceği ifade edildi.

İran'da yaşayan vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlarındaki randevularını ve buralardaki tüm işlerini ertelemelerinin şart olduğuna dikkat çekildi. 

Ülkede bulunan kamu kurum ve kuruluşlarında kimlerin mesai yapacağına ise müdür ve başkanların karar vereceği aktarıldı. 

İran'da bu kararın ne kadar süreyle geçerli olacağı henüz açıklanmadı, fakat yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yavaşlaması halinde tedbirlerin yumuşatılabileceği belirtiliyor. 

Bir günde 406 kişi daha öldü

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, yeni tip koronavirüste (Covid-19) gelinen son duruma ilişkin açıklamada bulundu.

Bakanlık Sözcüsü Lari, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle son bir günde 406 kişinin daha hayatını kaybettiğini bildirdi.

Lari, son bir günde 14 bin 51 yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakasının kayıtlara geçtiğini söyledi. 

İran'da şu ana kadar 47 bin 95 kişi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybetti. Ülkede şimdiye dek 922 bin 397 yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edildi. 

Lari, 5 bin 860 yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastasının durumunun ağır olduğunu belirtti.

Şu ana kadar ülkede 640 bin 65 yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastasının iyileştiğini aktaran Lari, 31 eyaletin hepsinin risk altında bulunduğuna dikkat çekti.

Lari, İran'da şu ana kadar 5 milyon 995 bin 445 yeni tip koronavirüs (Covid-19) testinin uygulandığını söyledi. 

İran'da Tahran dâhil birçok il ve ilçede, 21 Kasım Cumartesi günü itibarıyla zorunlu olmayan işletmelerin 15 gün süreyle faaliyetlerinin durdurulacağı bildirilmişti. Öte yandan, saat 21.00 ile saat 04.00 arasında trafiğe çıkılmasına da 15 gün süreyle yasak getirilmişti. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerini ihlâl edenlere "kırmızı alanlarda" 1 milyon tümen para cezası kesileceği, bu rakamın "turuncu alanlarda" 500 bin tümen olacağı ifade edilmişti.

Yorumlar (0)