İkinci aşamaya geçen İtalya'dan çağrı: "Ülkeni seviyorsan mesafeyi koru"

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında en çok can kaybı veren ülkelerden biri olan İtalya’da Başbakan Giuseppe Conte, kısıtlayıcı önlemlerin 4 Mayıs gününden itibaren kademeli olarak hafifletileceğini duyurdu. Conte, bu aşamada sosyal mesafe kuralının devam etmesi gerektiğini "İtalya’yı seviyorsan mesafeyi koru" ifadeleriyle aktardı. 

DÜNYA 27.04.2020, 12:07
İkinci aşamaya geçen İtalya'dan çağrı: "Ülkeni seviyorsan mesafeyi koru"

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, 4 Mayıs gününden itibaren yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında ikinci aşamaya geçileceğini duyurdu. 

İtalya Başbakanı Conte, bunun "herkesin özgür olduğu" anlamına gelmediğini belirterek, sosyal mesafe ile maske gibi kurallara bu dönemde de uyulması gerekeceğine dikkat çekti. 

Conte, herkesin kendisini özgür hissetmemesi gerektiğini vurgulayarak, bu aşamada sosyal mesafe kuralının devam etmesi gerektiğini "İtalya’yı seviyorsan mesafeyi koru" ifadeleriyle aktardı. 

Park ve bahçelerde durum nasıl olacak?

İtalya'da parklar ve bahçeler tekrar açılacak. Bireysel spor faaliyetlerine, güvenli mesafeye uyma şartıyla müsaade edilecek. Ülkede park ve bahçeler hala kapalı. Vatandaşların sadece evlerinin yakınında yürüyüş gibi sporlar yapmasına müsaade ediliyor.

Restoran ve kafeler ne zaman açılacak?

Restoran ve kafelerin tamamen açılma tarihi 1 Haziran olarak belirlendi. 4 Mayıs günü aynı anda birer müşteri içeri almak şartıyla şimdilik yalnızca paket servisi yapabilecek.

Ligler ve antrenmanlar ne zaman başlayacak?

Futbol liglerinin ne zaman başlayacağına ilişkin henüz bir tarih ortaya konmadı. Sporcuların da 4 Mayıs gününden itibaren antrenmanlarını yapmalarına müsaade edilecek. Fakat antrenmanların yine sosyal mesafe kuralına uygun olacağı bildirildi. 

Müze ve kuaför gibi yerler ne zaman çalışmaya başlayacak?

Ülkede müzeler, mağazalar ve kütüphanelerin 18 Mayıs günü açılacağı belirtilirken, kuaför ve berberler gibi temasın daha çok olduğu yerlerin de 1 Haziran günü açılacağı ifade edildi. 

Eğitim hayatında durum nasıl olacak?

Conte, okulların Eylül ayında açılacağını doğruladı. Uzmanların kendisini uyardığını aktaran Conte, okulların şimdi açılması durumunda bunun büyük bir tehlike taşıdığını söylediklerini bildirdi. 

Öğrenci ve eğitim kadrosu ile yaklaşık 12 milyon kişiyi kapsayan eğitim sektörünün tekrar faaliyete geçirilmesi halinde salgının eğrisinin tekrar hızla yükselişe geçebileceğini aktaran Conte, manifatura ve inşaat gibi sektörler ile bunlara üretim desteği veren işletmelerin de güvenlik kurallarına uymak şartıyla 4 Mayıs günü tekrar açılacağını ifade etti. 

Conte, okulların kapalı kalması üzerine bakıcı tutan ailelere de maddi destek vereceklerini söyledi. 

Yorumlar (0)