İki yıllık hasret sona erdi

Koronavirüs salgınının ardından yurt dışından ilk hacı kafilesi Suudi Arabistan'a indi.

DÜNYA 04.06.2022, 18:15
İki yıllık hasret sona erdi

Suudi Arabistan medyasında yer bulan habere göre, Endonezya'dan gelen bu senenin ilk hacı kafilesinin bulunduğu uçak, Medine'ye indi.

Kafile, havalimanında Suudi Arabistan Umre ve Hac Bakanlığı yetkilileri ile Endonezya'nın Riyad Büyükelçiliği yetkilileri tarafından karşılandı.

Endonezya'dan gelen 358 hacı adayının yer aldığı kafile havaalanında güllerle karşılanırken, gelenlere zemzem suyu ve hurma ikramında bulunuldu.

Suudi Arabistan'a ülke dışından son hacı kabulü 2019'da yapılmış, daha sonra koronavirüs salgını sebebiyle ülke dışından hacı adayı kabulü durdurulmuştu.

Koronavirüs salgını sebebiyle 2020'de yalnızca yurt içinden ve belirli sayıda hacı adayı kabul edilmişti. Geçtiğimiz sene de yurt içinden 60 bin kişiye izin veren Suudi Arabistan, yurt dışından hiç kimsenin kabul edilmeyeceğini açıklamıştı.

Salgın gölgesinde hac mevsimi

Bu sene Suudi Arabistan, hac ibadeti için yurt içinden ve yurt dışından toplam bir milyon kişinin kabul edileceğini duyurmuştu.

Suudi Arabistan Umre ve Hac Bakanlığı tarafından nisan ayında gerçekleştirilen açıklamada, koronavirüs salgını tedbirleri gölgesinde yapılacak olan hac mevsimine dair kurallar bildirilmişti.

Bu sene hac için mukaddes topraklara kabul edilecek olan ziyaretçilerde 65 yaş altında olmalarının yanı sıra koronavirüs aşısının temel dozlarını almış olmaları koşulu aranacağı kaydedilmişti. Ayrıca hac ibadeti yapmak için söz konusu ülkeye seyahat eden her bir yolcunun son üç gün içerisinde alınmış negatif PCR test neticesini göstereceği aktarılmıştı.

Yorumlar (0)