İki yıl sonra ilk kez! Prens Harry askeri üniforma giyecek!

2020 yılında eşi Meghan Markle ile birlikte kraliyet görevlerinden ayrılarak ABD'ye yerleşen Sussex Dükü Prens Harry, Kraliçe 2. Elizabeth için yarın yapılacak ayinde askeri üniforma giyecek. Prens Harry'nin iki yıl sonra ilk kez askeri üniforma giyeceği, bunun Kral 3. Charles tarafından talep edildiği kaydedildi.

DÜNYA 17.09.2022, 01:25 19.09.2022, 16:47 Hakan Öksüz
İki yıl sonra ilk kez! Prens Harry askeri üniforma giyecek!

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, tahtta geçirdiği 70 yılın ardından 8 Eylül'de yaşamını yitirdi. Kraliçe'nin 96 yaşında hayata gözlerini yumması, dünya kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. İngiltere'nin en uzun tahtta kalan hükümdarı olarak kayıtlara geçen 2. Elizabeth'in cenaze töreni 19 Eylül Pazartesi günü İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleştirilecek. Cenaze törenine çok sayıda ünlü isim ve devlet başkanının katılması bekleniyor.

Kral 3. Charles'ın isteği üzerine üniforma giyecek

Eşi Meghan Markle ile birlikte 2020 yılında kraliyet görevlerini bırakan ABD'ye yerleşen Prens Harry, iki yıl sonra ilk defa askeri üniforma giyecek. Kraliçe 2. Elizabeth'in torunu olan Prens Harry, yarın yapılacak ayinde cenaze başında nöbet tutacak. Prens Harry ile Prens William'ın, babaları olan Kral 3. Charles'ın isteği nedeniyle askeri üniforma giyeceği aktarıldı. 

Kraliyet sözcüsü doğruladı

ABD'ye taşınan Prens Harry'nin yeniden askeri üniforma giyerek törene katılacağına ilişkin haberi doğrulayan Kraliyet sözcüsü, "Bu son derece sağduyulu bir yaklaşım. Sussex Dükü Prens Harry, ülkesine ve ailesine her zaman hizmet etmiştir. Öte yandan silahlı kuvvetlerin saygın üyelerinden biridir. Cumartesi günü yapılacak ayine Kraliçe'nin 8 torunu da katılacaktır. Her torun, cenazenin başında 15 dakika sessiz nöbet tutacaktır." açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)