İki asker, 'dünyanın üçüncü kutbunda' öldü

Hindistan'ın Ladakh bölgesinde çığ düştü. Kutuplardan sonraki en büyük üçüncü buzula ev sahipliği yapan bölgedeki afet sonucu 2 asker hayatını kaybetti.

DÜNYA 30.11.2019, 18:22
İki asker, 'dünyanın üçüncü kutbunda' öldü

Hint yerel basınındaki haberlere göre, Ordu Sözcüsü Albay Rajeş Kalia, Siachen Buzulu'nun güney kesiminde, yaklaşık 5 bin 500 metre yükseklikte devriye görevi yapan güvenlik görevlilerinin çığ altında kaldığını aktardı.

Arama kurtarma ekiplerinin ivedilikle bölgeye sevk edildiğini belirten Albay Kalia, tüm çabalara rağmen çığ altında kalan 2 askerin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Aynı bölgede 2 hafta önce çığ düşmesi sonucu 4'ü asker 6 kişi hayatını kaybetmişti.

Askerler hava şartları nedeniyle hayatını kaybediyor

1984-2003 yıllarında, Pakistan ve Hindistan arasında çatışmaların meydana geldiği Siachen bölgesi, "dünyanın en yüksek rakımlı savaş alanı" olarak nitelendiriyor.

Savaş sonrası iki ülkenin de kontrol alanlarına asker yolladığı ve burada askeri noktalar kurduğu biliniyor. Bölgede, Hint ve Pakistanlı askerler, zorlu hava şartlarından dolayı yaşamını yitiriyor. 

Üçüncü kutup!

Bölge, 70 kilometreden yüksek tek parçalık Siachen Buzulu ile, kutuplardan sonraki en büyük üçüncü buzula ev sahipliği yapıyor. Bölge bu sebeple "üçüncü kutup" olarak anılıyor.

Yorumlar (0)