IKBY'den PKK'ya koronavirüs yardımı

Bölücü terör örgütü YPG/PKK elebaşlarından "Mazlum Kobane" kod adlı Ferhat Abdi Şahin, IKBY'nin (Irak Kürt Bölgesel Yönetimi) Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınına karşı kendilerine tıbbi ekipman gönderdiğini açıkladı.

DÜNYA 13.04.2020, 14:04 13.04.2020, 15:28
IKBY'den PKK'ya koronavirüs yardımı

Bölücü terör örgütü YPG/PKK elebaşlarından "Mazlum Kobane" kod adlı Ferhat Abdi Şahin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Koronavirüsü tespit etmek için tıbbi test talebimize derhal ve cömertçe yanıt veren Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani'ye teşekkür ve minnetlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Paylaşım üzerine Anadolu Ajansı (AA) muhabirleri, IKBY (Irak Kürt Bölgesel Yönetimi) Başkanı Neçirvan Barzani’nin basın sözcülüğüyle irtibata geçti fakat herhangi bir cevap alamadı.

IKBY ile YPG/PKK ilişkisi

Suriye iç savaşında IKBY (Irak Kürt Bölgesel Yönetimi) ile bölücü terör örgütü YPG/PKK arasındaki ilişkiler olumlu seyretmezken, Erbil yönetimi, muhalif Kürtlerin temsilcisi sayılan Kürt Ulusal Konseyi'ni (ENKS) destekledi.

Türkiye'nin Afrin'deki terör hedeflerine karşı gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı'ndan sonra düzelmeye başlayan IKBY-YPG/PKK ilişkileri, Barış Pınarı Harekatı sırasında daha da güçlendi.

IKBY (Irak Kürt Bölgesel Yönetimi), YPG/PKK ve ENKS arasında bir nevi ara bulucu rolü de oynarken, terör örgütü YPG/PKK, Kürt Ulusal Konseyi'nin (ENKS) daha önce kapattığı bazı ofislerini geri açtı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ve Suriye'nin kuzeydoğusunda terör örgütü YPG/PKK işgalindeki bölgeye açılan Simelka sınır kapısının ticari geçişler için yeniden aktif hale gelmesiyle, ilişkiler daha yakın hal aldı.

Yorumlar (0)