IKBY'de eğitime 28 gün koronavirüs engeli!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) hükümeti, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılmasını engellemek amacıyla tüm vilayetlerde okullara 28 gün ara verildiğini bildirdi.

DÜNYA 25.02.2020, 17:30 25.02.2020, 17:47
IKBY'de eğitime 28 gün koronavirüs engeli!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla yayılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle bir dizi önlem almaya başladı. 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) hükümetinin resmî internet sitesinden yapılan açıklamada, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani başkanlığındaki bakanlar kurulunun, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele etmek amacıyla Erbil'de bir toplantı gerçekleştirdiği bildirildi. 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil, Duhok, Süleymaniye ve Halepçe vilayetlerinde üniversiteler dahil tüm okullardaki eğitime 24 Mart gününe kadar ara verilmesine yönelik karar verildiği, Irak'ın diğer bölgelerinden Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) gerçekleştirilecek ziyaretlere kısıtlama getirildiği ve zorunlu ziyaretçilerin de gerekli tıbbi gözetimden geçirileceği ifade edildi. 

Irak sınırlarını kapattı 

Irak, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgının hızla yayılması nedeniyle tedbirlerini yoğunlaştırdı. Bağdat yönetimi, Güney Kore, Tayland, İtalya, Japonya ve Singapur'dan ülkeye girişleri yasakladı.

Irak Sağlık Bakanlığı, salgının tespit edildiği Necef şehrine acil durumlar hariç gidilmemesi için uyarıda bulundu. 

4 kişide daha tespit edildi

Irak Sağlık Bakanlığı, Kerkük'te bir süre önce İran'dan dönen aynı aileye mensup 4 kişide koronavirüs tespit edildiğini bildirdi. Ailenin, kentte bulunan bir hastanede karantinaya alındığı duyuruldu.

Dün de Irak'ın Necef şehrinde İranlı bir öğrencide koronavirüs tespit edilmişti. 

Yorumlar (0)