IKBY Başbakanı Barzani açıkladı: Türkiye'ye enerji ihraç edeceğiz

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani, Türkiye'ye kısa süre içerisinde doğalgaz gönderimine başlayacaklarını açıkladı. Barzani IKBY'nin, Rusya'nın yokluğunda küresel enerji ihracatçısı olabileceğini dile getirdi.

DÜNYA 29.03.2022, 11:25
IKBY Başbakanı Barzani açıkladı: Türkiye'ye enerji ihraç edeceğiz

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani, Rusya - Ukrayna savaşı sebebiyle ortaya çıkan enerji ihracatı probleminin çözümüne ilişkin IKBY’nin önemine değindi ve önemli açıklamalarda bulundu.

“Türkiye’ye enerji ihracatına başlıyoruz”

Dubai'deki Atlantik Konseyi enerji forumunda açıklamalarda bulunan Barzani, doğalgaz sektöründeki yatırımlarına hız verdiklerini açıkladı. Avrupa'daki enerji açığının, Kürdistan Bölgesel Yönetimi tarafından bir kısmının karşılayabileceğini ifade eden Barzani, Türkiye’ye yönelik enerji ihracatı konusunda önemli bir açıklama yaptı. 

Barzani, Türkiye'ye kısa süre içinde enerji ihracatına başlayacaklarını duyurdu.

“Bölgenin enerji ihracatçısı olabiliriz”

Ayrıca bölge haricindeki devletlerin de enerji ihtiyaçları konusunda yardımcı olabileceklerini söyleyen Barzani, Rusya'ya yönelik yaptırımlardan sonra IKBY'nin küresel öneme sahip bir enerji ihracatçısı olabileceğine dikkat çekti.

Yorumlar (0)