İdlib'in en büyük ilçesi kuşatıldı!

Karadan İran'ın, havadan Rusya'nın desteğini alan Beşşar Esed rejimi, 15 yerleşimde ilerleyerek İdlib kentinin en büyük ilçesi olan Maarratünnuman'ın merkezini kuşattı.

DÜNYA 28.01.2020, 15:33 28.01.2020, 15:47
İdlib'in en büyük ilçesi kuşatıldı!

Suriye'de Beşşar Esed rejimi güçleri, karadan İran'ın desteklediği terör grupları ve havadan Rusya'nın desteğiyle İdlib vilayetinin güneydoğusunda 15 yerleşimi ele geçirerek, İdlib'in en büyük ilçesi olan Maarratünnuman'ın merkezini kuşatmaya aldı.

Beşşar Esed rejimi ordusu ve İran destekli yabancı terörist gruplardan oluşan rejim güçleri, İdlib kentinin güneyi ve güneydoğusunda karadan ilerlemeye devam ediyor. 

"Muhalif ve rejim karşıtı silahlı gruplar" ile "rejim güçleri ve İran destekli terör grupları" arasında uzun süren şiddetli çatışmaların ardından, İdlib'in en büyük ilçesi Maarratünnuman'ın merkezini çevreleyen 15 yerleşim, Beşşar Esed rejimi tarafından ele geçirildi.

Rusya'nın hava desteğini alan Beşşar Esed rejimi güçleri, Hamidiyye, Bsida, Kefer Basin, Babolin, Es Salihiyye, Dar es-Selam, Deyr Garbi, Tkad, Sıhyan, Maarhatat, Babila, Kahira, Masaran, Dana ve Kefer Ruma'yı alarak, Maarratünnuman ilçe merkezini kuşatma altına aldı.

Maarratünnuman'ın önemi!

İdlib kentinin en büyük ilçesi olan Maaratünnuman, 2012 yılının Ekim ayında muhaliflerin eline geçti.

İç savaş öncesi ilçede yaşayan 300 bin civarı sivil, Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin 2019 yılının Kasım ayından bu yana gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda göç etti. 

İdlib kentinin güneyinde, il merkezine 40 kilometre mesafede yer alan Maarratünnuman ilçesi, Osmanlı döneminden han, cami ve medrese gibi yapıların bulunduğu tarihî bir yerleşim olarak biliniyor.

Halep-İdlib-Hama-Humus-Şam üzerinden Ürdün’e kadar uzanan ve ilçenin içinden geçen M5 karayolu, Maaratünnuman'ın stratejik değerini artırıyor.

Yorumlar (0)