İdlib hava saldırısı: 15 sivil öldü

Beşşar Esed rejimi ile Rusya'ya ait savaş uçaklarının, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içindeki yerleşimlere düzenlediği hava saldırılarında 15 sivil öldü.

DÜNYA 29.07.2019, 23:28
İdlib hava saldırısı: 15 sivil öldü

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve Rusya'ya ait savaş uçakları, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki yerleşimlere gün boyu hava saldırıları düzenledi. Hava saldırılarında yaşamını yitiren sivil sayısı 15'e ulaştı.

Suriyeli muhaliflere ait uçak gözlemevi tarafından, Beşşar Esed rejiminin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içindeki Marratinnuman ilçesi ile Hama ilinin Latmin köyüne, Rusya'nın da Kefer Zita ilçesine gün boyunca hava saldırıları düzenlendiği açıklandı.

Beyaz Baretliler'den (Sivil Savunma) alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde Hama'nın Kefer Zita ilçesinde 5 ve Latmin köyünde 2 olmak üzere toplam 7 sivil hayatını kaybetti.

Beşşar Esed rejimi ve Rusya'nın akşam saatlerindeki saldırılarında birisi sivil savunma görevlisi olmak üzere 8 sivilin yaşamını yitirmesiyle gün içinde ölenlerin sayısı 15'e çıktı.

Gerek Beşşar Esed rejimine bağlı savaş uçaklarının gerekse Rusya'ya ait savaş uçaklarının yoğun hava saldırıları devam ederken, ölü sayısının artmasından endişe duyuluyor.

Beşşar Esed rejimi ile Rusya'nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne geçen hafta başından bu yana gerçekleştirdiği hava ve kara saldırılarında yaşamını yitiren sivil sayısı 123'ü aştı.

Yorumlar (0)