İdlib'e saldırı: 1 ölü, 7 yaralı

Beşşar Esed rejimine ait uçaklar İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki yerleşimlere bir saldırı daha düzenledi. Saldırılarda 1 çocuk yaşamını yitirdi, 7 sivil yaralandı. 

DÜNYA 15.12.2019, 14:38
İdlib'e saldırı: 1 ölü, 7 yaralı

Beşşar Esed rejimine bağlı savaş uçakları, sabah saatlerinden bu yana İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki Marratinnuman ilçesine bağlı Maarşurin, Tuh ve Kebbine köylerine hava saldırısı gerçekleştirdi.

Beyaz Baretliler olarak bilinen İdlib Sivil Savunma kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Maarşurin köyünde bir fırın hedef alındı. Büyük ölçüde yıkılan fırın kullanılmaz hale geldi.

Peş peşe aynı köye düzenlenen saldırılardan birinde ise 1 çocuk yaşamını yitirdi, 7 sivil de yaralandı.

Beşşar Esed rejimi ve destekçisi Rusya'nın, 7 Aralık'ta İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki pazar yerlerine düzenlediği saldırılarda ise 19 Suriyeli sivil hayatını kaybetmişti. 

İmzadan sonra 1300 sivili öldürdüler

Türkiye ile Rusya arasında 17 Eylül 2018 tarihinde imzalanan mutabakattan bu yana İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde Beşşar Esed rejimi ve destekçisi Rusya'nın saldırılarında bin 300'den fazla sivil hayatını kaybetti.

Saldırıların yoğun olduğu bölgelerden nispeten sakin yerlere ve özellikle Türkiye sınırı yakınına göç edenlerin sayısı ise son bir yılda 1 milyonu geçti.

Yorumlar (0)