İdlib'de "yerleşimleri ele geçirme" sürüyor!

Beşşar Esed rejimi unsurları, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki yerleşim birimlerini ele geçirmeye devam ediyor.

DÜNYA 02.02.2020, 13:47
İdlib'de "yerleşimleri ele geçirme" sürüyor!

Rusya'nın hava desteğiyle Beşşar Esed rejimi güçleri ve İran destekli yabancı terörist gruplardan oluşan rejim güçleri, karadan ilerleyerek İdlib ve Halep kentlerinde yerleşim yerlerini ele geçirmeyi sürdürüyor.

Beşşar Esed rejimi unsurları ile muhalif ve rejim karşıtı silahları gruplar arasında İdlib vilayetinin güneydoğu kırsalı ve Halep şehrinin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki batı ve güney kırsalında yoğun çatışmalar yaşanıyor.

Beşşar Esed rejimi unsurları, İdlib'in en büyük ilçesi olan kritik öneme sahip Maarratünnuman ilçesinden sonra doğusundaki Muka, Marhatat ve Ermanaya köylerini de ele geçirdi.

Esed rejimi unsurları, Halep kentini Lazkiye iline bağlayan stratejik M4 yolunun güneyinden batıya doğru yayılarak 30 köyden oluşan Cebel Zaviye dağını ele geçirmeyi hedefliyor.

Hedef doğrultusunda, Serakib'in güneyinde Beşşar Esed rejimi güçleri, Kefer Battih, Ebu Cureyf ve Dadih köyleriyle Tel Khatra ve Tel Krisyan tepelerini ele geçirdi.

Böylece Beşşar Esed rejimi güçleri, İdlib kentinin güney ve güneydoğusunda 6 köy ve 2 tepeyi ele geçirdi.

Halep'in batısında şiddetli çatışmalar yaşanıyor

Muhalif ve rejim karşıtı silahlı gruplar, Halep vilayetinin ilk savunma hattını kırma amaçlı batı ekseninde operasyon başlattı.

Sızmayı başaran muhalifler ve rejim karşıtı silahlı gruplar ile Beşşar Esed rejimi güçleri arasında sabah saatlerine kadar şiddetli çatışmalar meydana geldi. Çatışmalar sırasında Beşşar Esed rejimi unsurları büyük kayıplar yaşadı.

Muhalif gruplar ise sabah saatlerinde geri çekildi.

TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri), tank yüklü tırlar, ÇNRA (çok namlulu roketatar), kapalı kasalar ve personel taşıyıcı zırhlı araçlardan oluşan yaklaşık 85 araçlık konvoyu İdlib kentinin güneydoğusunda Serakib ilçesine göndermeyi sürdürüyor.

Yorumlar (0)