İddia: Zevahiri öldürüldü

Terör örgütü El-Kaide lideri Eymen ez-Zevahiri'nin, CIA'in (ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı) hafta sonu Afganistan'da gerçekleştirdiği operasyonla öldürüldüğü öne sürüldü.

DÜNYA 02.08.2022, 01:45
İddia: Zevahiri öldürüldü

ABD'nin (Amerika Birleşik Devletleri) Afganistan’daki önemli bir El-Kaide hedefine karşı oldukça başarılı bir operasyon yaptığı kaydedildi.

Beyaz Saray’dan üst düzey bir yetkiliden edilen bilgiye dayandırılarak gerçekleştirilen açıklamada, "Hafta sonu ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı, Afganistan'daki çok önemli bir El-Kaide hedefine yönelik terörle mücadele operasyonu gerçekleştirdi. Operasyon başarıyla tamamlandı ve sivil can kaybı yaşanmadı." ifadelerine yer verildi.

'Zevahiri öldürüldü' iddiası

ABD medyasında yer bulan haberlere göre, söz konusu operasyon hakkında bilgisi olan kaynaklara dayanarak, El-Kaide lideri Eymen ez-Zevahiri'nin İHA (insansız hava aracı) saldırısı ile etkisiz hale getirildiği iddiaları aktarıldı.

Başkan Joe Biden’ın, yerel saat ile 19.30 sularında Beyaz Saray’daki balkondan hususa ilişkin açıklamalarda bulunacağı öğrenildi.

Yorumlar (0)