İç savaş gölgesinde ilk Covid-19 ölümü

Libya'da yeni tip koronavirüs nedeniyle ilk ölüm vakası gerçekleşti.

DÜNYA 03.04.2020, 07:27
İç savaş gölgesinde ilk Covid-19 ölümü

Hastalıklarla Mücadele Ulusal Merkezi tarafından yapılan açıklamada, hayatını kaybeden 85 yaşında bir kadına yapılan testin pozitif çıktığı belirtildi.

Resmi verilere göre, ilk ölüm vakasının yaşandığı Libya'da 11 yeni tip koronavirüs vakası bulunuyor.

Sağlıklı veri akışının bulunmadığı Libya, ana gündemine koronavirüsü alabilmek için ateşkesi gündeme getirmiş ancak UMH ile Hafter arasında kabul edilen ateşkesin Hafter milisleri tarafından ihlal edilmesi sonrası UMH tarafından operasyon başlatılmıştı.

İç savaş nedeniyle büyük sorun yaşadığı sağlık sistemi içinde Libya, Covid-19 ile ilgili sağlıklı ve güvenilir bilgi akışı sağlayamıyor.

Mısır'da son durum

Mısır Sağlık Bakanlığı perşembe akşamı yaptığı açıklamada, 6 yeni can kaybı ile Mısır'da yeni tip koronavirüsten yaşamını yitirenlerin sayısının 58'e yükseldiği duyuruldu.

Mısır Sağlık Bakanlığı bülteninde, yeni 86 vakayla birlikte Mısır'da Covid-19 hastasının 865'e yükseldiği bildirildi.

İlk yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakasını 14 Şubat'ta duyuran Mısır'da çeşitli tedbirlerin yanı sıra kısmi sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Fas'ta can kaybı yok

Fas Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, yeni tip koronavirüsten can kaybı bildirilmeyen Fas'ta 66 yeni teşhisle toplam vaka sayısı 708'e yükseldi.

Fas Sağlık Bakanlığı hastalardan 4'ünün daha iyileştiğini açıkladı. Bugüne kadar toplam 31 kişinin iyileştiği belirtildi.

Fas'ta ilk yeni tip koronavirüs vakası 3 Mart'ta duyurulmuştu.

Yorumlar (0)