Husiler ve İran yüzlerce kayıp verdi!

Yemen Enformasyon Bakanı Muammer el-İryani "Husiler aralarında İran ve Hizbullah'tan uzmanların da bulunduğu yüzlerce kayıp verdi." dedi.

DÜNYA 05.02.2020, 12:38
Husiler ve İran yüzlerce kayıp verdi!

Yemen Enformasyon Bakanı Muammer el-İryani, Husilerin Yemen ordusu güçleriyle girdiği son çatışmalarda yüzlerce kayıp verdiğini bildirdi. Ölenler arasında çok sayıda İran ve Lübnan Hizbullahı'ndan askerî uzmanlar da bulunuyor.

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın geçtiği habere göre, Yemen Enformasyon Bakanı Muammer el-İryani, Yemen ordusunun Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin desteğiyle "İran'ın paralı askerleri olan Husilere karşı Nehm, Sarvah, Cevf ve Beyda cephelerinde savaştığını" kaydetti.

Yemen Enformasyon Bakanı Muammer el-İryani, "Husiler bu çatışmalarda aralarında İran ve Hizbullah'tan komutan ve askerî uzmanların bulunduğu yüzlerce kayıp verdi." bilgisin paylaştı.

Çatışmaların sürdüğünü dile getiren Yemen Enformasyon Bakanı Muammer el-İryani, Husilerin kayıplarının boyutlarını gizlediğini söyledi.

Çatışmalardaki can kaybı ve Yemenli bakanın iddialarına ilişkin İran'dan veya Hizbullah'tan henüz açıklama gelmedi.

BM (Birleşmiş Milletler) ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) daimi üyeleri Yemenli taraflara itidal, savaşa son verme ve müzakere masasına dönme çağrısında bulunurken, Yemen'de son haftalarda hükümet güçleriyle Husiler arasında birçok cephede çatışmalar yeniden şiddetlendi.

Yorumlar (0)