Husiler, Suudi Arabistan’ın hava üssüne saldırdı

Yemen'de İran’ın desteklediği gruplar arasında yer alan Husiler, Suudi Arabistan'daki Abha Havalimanı ile Kral Halid Hava Üssü'ne saldırı gerçekleştirdiklerini duyurdu.

DÜNYA 15.03.2021, 13:07 15.03.2021, 18:13
Husiler, Suudi Arabistan’ın hava üssüne saldırdı

Suudi Arabistan'ın güneyinde yer alan Abha Havalimanı ile Kral Halid Hava Üssü'ne saldıran Husiler, saldırıları patlayıcı yüklü insansız hava araçları (İHA) ile gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Hedefler 3 İHA ile vuruldu

Suudi Arabistan’da yer alan hava üslerini bomba yüklü 3 ayrı İHA ile tam isabetle vurduklarını dile getiren Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya es-Seri, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Suudi Arabistan'ın güneyindeki Hamis Muşayt kentinde bulunan Kral Halid Hava Üssü ve Uluslararası Abha Havalimanı'nın vurulduğunu bildirdi.

Açıklamada ayrıca Arabistan’a yönelik düzenlenen bu saldırının kendilerine karşı gerçekleştirilen saldırılara karşı bir yanıt olduğu kaydedildi.

Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve çevresinin denetimini elinde bulunduran Husilere karşı Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Yemen hükümetine destek veriyor.

Yorumlar (0)