Hükümet kurulamayan Lübnan'da halk sokağa indi: 7 yaralı

Lübnan’da hükümeti kurma görevi verilen Saad Hariri’nin, hükümeti kurma konusunda başarısız olmasından sonra görevden çekilmesiyle birlikte halk tekrar sokaklara döküldü.  

DÜNYA 16.07.2021, 15:53 18.07.2021, 08:52
Hükümet kurulamayan Lübnan'da halk sokağa indi: 7 yaralı

Lübnan’da hükümetin kurulmaması üzerine siyasi ve ekonomik kriz derinleşiyor.

Saad Hariri, hükümeti kurmayacağını söyleyerek çekildi

Siyasi ve ekonomik krizin derinleştiği Lübnan’da, 22 Ekim 2020’de hükümeti kurmakla görevlendirilen Saad Hariri, dün 24 teknokrattan meydana gelen kabinesini Cumhurbaşkanı Aoun’a sunmuş, fakat bugün görevden çekildiğini söyleyerek hükümeti kurmayacağını duyurmuştu.

Hariri’nin açıklamasından sonra Lübnan halkı, başkent Beyrut başta olmak üzere birçok şehirde sokaklara döküldü. Hariri’nin açıklamasından sonra sert düşüş yaşayan Lübnan lirası sebebiyle pek çok esnaf işletmelerini kapatmak durumunda kaldı.

Protestolarda 7 kişi yaralandı

Sokağa dökülen göstericiler, konteyner ve lastikleri ateşe vererek pek çok yolu kapatırken, güvenlik ekipleri olayları bastırmak için protestoculara havaya ateş açarak ve gaz bombasıyla müdahale etti. Çöp konteynırlarını ateşe veren protestoculara müdahalenin neticesinde 7 kişi yaralandı. Yaralanan kişiler hastanede tedavi altına alındı.

Beyrut’ta bulunan Riad El Solh Meydanı'nda gerçekleştirilen gösterilere katılan Lübnanlı bir aktivist, “Hükümet Sarayı'nın önünde, Riad El Solh Meydanı'nda çadır kuracağız. Ülkedeki tüm yürütme otoritesini bitirmek için bu sarayda bir komplo kuruluyor. Tüm Lübnan halkını sokaklara çağırıyorum. Lübnan halkı, haklarından kesinlikle geri adım atmamalı” sözlerini kullandı.







Yorumlar (0)