Hükümet kurma görevini kuzenine verdi

Mesut Barzani'nin yeğeni Neçirvan Barzani, hükümet kurma görevini Mesut Barzani'nin oğlu Mesrur Barzani'ye verdi.

DÜNYA 12.06.2019, 15:34
Hükümet kurma görevini kuzenine verdi

Aynı zamanda Mesut Barzani'nin yeğeni olan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, hükümeti kurma görevini Mesut Barzani'nin oğlu Mesrur Barzani'ye verdi.

Mesrur Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, dün bölgesel meclis tarafından oy çokluğuyla başbakan adayı gösterilen Neçirvan Barzani'nin oğlu Mesrur Barzani'yi kabineyi kurmakla görevlendirdi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY)n'deki 111 sandalyeli mecliste dün 97 vekilin katılımıyla düzenlenen olağan meclis oturumunda yapılan oylamada, eski Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) başbakan adayı Mesrur Barzani, 87 oy alarak yeni hükümeti kurmak için aday gösterilmişti.

Halihazırda IKBY Güvenlik Ajansı Müsteşarlığı görevini yürüten Mesrur Barzani'nin bir ay içinde hükümeti kurması gerekiyor.

Mesut Barzani'nin oğlu Mesrur Barzani kimdir?

Eski Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin oğlu Mesrur Barzani, Erbil'in Balekeyeti bölgesinde 1969'da doğdu.

Washington'daki Amerikan Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümünden 1997 yılında mezun olan Mesrur Barzani, mezuniyetinin ardından aynı üniversitede barış ve kriz çözümü alanında yüksek lisansını bitirdi.

Siyaset hayatına 1999'da Kürdistan Demokrat Partisinde (KDP) politbüro üyesi olarak başlayan Mesrur Barzani, 2012 yılından bu yana bölgedeki istihbarat servisi olarak bilinen Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansı Müsteşarlığı görevini yürütüyor.

Kürdistan Demokrat Partisi KDP'nin güçlü olduğu Duhok kentinde Amerikan Kürdistan Üniversitesini kuran Mesrur Barzani, özellikle Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY)'nde Kurmanci lehçesinin konuşulduğu Bahdinan olarak tabir edilen bölgede güçlü bir tabana sahip.

İstihbaratçı kimliğiyle tanınan ve görevi gereği kameraların önüne pek çıkmayan Mesrur Barzani, güvenlik dosyasını elinde bulundurmasından dolayı "Kürdistan Demokrat Partisi KDP'nin kara kutusu" olarak da biliniyor.

Kürtçe başta olmak üzere iyi derecede İngilizce, Arapça ve Farsça bilen Mesrur Barzani, 4 çocuk babasıdır.

Yorumlar (0)