Hükümet karşıtı protestolar, şiddet olaylarına döndü! Can kaybı artıyor

30 Mart'tan beri Peru'da devam eden hükümet karşıtı protestolarda can kaybı 6’ya yükseldi. 20 kişi ise yaralandı. Hükümetten yapılan açıklamada, göstericilerle yaşanan çatışmalar neticesinde 25 polisin de yaralandığı bildirildi.

DÜNYA 07.04.2022, 08:50 07.04.2022, 17:51
Hükümet karşıtı protestolar, şiddet olaylarına döndü! Can kaybı artıyor

Peru'da artan enflasyon sebebiyle ortaya çıkan hükümet karşıtı eylemlerde ölü sayısının arttığı aktarıldı.

Can kaybı 6’ya çıktı

Peru basınındaki haberlere göre, başkent Lima ve Callao başta olmak üzere pek çok şehirde sokağa çıkan protestocular, polisle çatıştı, yolları trafiğe kapattı. Devlet Başkanı Castillo'nun istifasını talep eden protestocular, özel ve kamu yapılarına zarar verdi.

Yüksek Adalet Divanı binasına baskın düzenleyen bazı protestocular, önemli eşyaları yağmaladı, etrafı ateşe verme girişimi gerçekleştirdi.

30 Mart'tan beri Peru’da devam eden protestolarda yaşamını yitirenlerin sayısının 6'ya yükseldiği açıklanırken, 20 kişinin ise yaralandığı kaydedildi. İçişleri Bakanlığı, protestocularla yaşanan çatışmalar neticesinde 25 polisin de yaralandığını açıkladı.

Akaryakıttaki artış ve hayat pahalılığının sebep olduğu grevlerden 11 milyon Perulu’nun etkilendiğini belirten Nakliyat Sendikası, ortaya çıkan zararın 270 milyon dolar seviyelerinde olduğunu iddia etti.

Hükümet karşıtı protestolar, şiddet olaylarına döndü

Callao ve Lima'da, şiddet olaylarının yaşanması sonrasında sokağa çıkma yasağı uygulama  kararı alan Devlet Başkanı Castillo, bu kararını dün iptal etmişti.

İlk başta barışçıl ve sakin başlayan gösteriler, ardından şiddet olaylarına dönüşerek, Peru geneline yayılmıştı.

Dün Kongre'de konuşma yapan Castillo, "Kongrenin sahip olduğu bütün komisyonlarla konuşalım, hiçbir şekilde niyetimiz, insanlara karşı olmak değil, daha fazla yurttaşın hayatını ve sağlığını korumaktır" açıklamasını yapmıştı.

Yorumlar (0)