Hükümet karşıtı gösterilerin yeni adresi!

Irak'ın başkenti Bağdat'ta ve ülkenin güney kentlerinde yolsuzluk ve işsizlik protesto ediliyor.

DÜNYA 01.10.2019, 16:55 01.10.2019, 17:00
Hükümet karşıtı gösterilerin yeni adresi!

Başkent Bağdat ile başta Basra olmak üzere ülkenin güneyindeki bazı kentlerde, işsizlik ve yolsuzluğu protesto etmek için insanlar gösteriler düzenledi.

Bağdat'ta bulunan Tahrir Meydanı'nda toplanan onlarca kişi, hükümeti işsizliğe çözüm bulamadığı ve yolsuzlukla mücadele edemediği gerekçesiyle protesto etti. Göstericiler, hükümeti eleştiren sloganlar attı. Hükümet binalarının bulunduğu Yeşil Bölge'ye doğru yürümek istese de güvenlik güçleri tarafından durduruldu.

Bölgeye giden tüm yollar da trafiğe kapatıldı ve üst düzey güvenlik önlemleri Yeşil Bölge çevresinde alındı.

12 gösterici gözaltında!

Bağdat'ın yanı sıra, ülkenin güney kentlerinde gerçekleşen protestolarda, petrol zengini Basra'da düzenlenen gösterilerde 12 kişi gözaltına alındı.

"1 Ekim'de buluşuyoruz"

Mısır'da gerçekleşen hükümet karşıtı protestoların ardından, Irak'ta da sosyal medya platformları aracılığıyla "1 Ekim'de sende çık, susma", "1 Ekim'de buluşuyoruz", "Mısırlı senden daha cesur değil" ve "1 Ekim Büyük İntifada" gibi ifadeler içeren bazı mesajlar paylaşılmıştı. Böylelikle, halk sokağa çağrılarak hükümeti protestoya davet edildi.

Irak'taki hiçbir siyasi parti veya grup, protesto çağrılarını üstlenmedi. Halkın büyük çoğunluğunun desteklediği Şii lider Mukteda es-Sadr'ın temsilcileri de gösterilere katılmayacağını belirtmişti.

Yorumlar (0)