Huggy Wuggy oyuncağı nedir, neden toplatılıyor?

“Huggy Wuggy” isimli oyuncak birçok ülkede korku ve endişe yarattığı için toplatılmaya başlamıştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından da konuya el atıldı ve söz konusu oyuncağın yasaklanması kararı alındı. Peki, Huggy Wuggy oyuncağı nedir? Huggy Wuggy oyuncağı neden toplatılıyor? İşte detaylar…

DÜNYA 17.11.2022, 11:48 18.11.2022, 09:08
Huggy Wuggy oyuncağı nedir, neden toplatılıyor?

Ticaret Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan görüşmelerin sonrasında “Huggy Wuggy” isimli oyun karakterinin oyuncakları özelinde denetimlerin gerçekleştirildiği, numunelerin toplandığı, toplatma kararının verildiği ve ürünü satışa çıkaran yerlere toplam 123 bin lira para cezası verilmesi kararına gidildiği ifade edildi. Peki, Huggy Wuggy oyuncağı nedir? Huggy Wuggy oyuncağı neden toplatılıyor?

Huggy Wuggy nedir?

Poppy Playtime isimli korku oyunu içerisinde bulunan Huggy Wuggy hayali bir karakterdir. 18 Mart 2022 tarihinde oyunun resmi ürünleri kullanıcılara tanıtıldı ve söz konusu karakterin peluş bir oyuncağı satışa başladı.

Huggy Wuggy oyuncağı neden toplatılıyor?

Çocukların psikososyal gelişimleri noktasında olumsuz yanları olduğu belirlenen “Huggy Wuggy” oyuncağı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yasaklandı. Piyasaya sürülmesinin önünde geçilmesi için satış yapan firmalara toplam 123 bin lira para cezası verilmesi kararı alındığı duyuruldu.

Aile Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde: “Ticaret Bakanlığı idaresi ile düzenlenen yoğun görüşmeler sonrasında, çocukların psikososyal gelişimleri açısından olumsuz yanları bulunduğu belirlenen ‘Huggy Wuggy’ oyuncağının satılmaması ve çocukların erişememesi adına bir dizi tedbir alınmıştır. Görüşmeler sonucunda ‘Huggy Wuggy’ oyuncağının satışı ile ilgili denetimler yapılmış, tehlikeli olduğu belirlenen ürünlerden örnekler toplanmıştır. Gerçekleştirilen testlerde ‘piyasaya sunulmasının yasaklanması, piyasadan çekilmesi ve tüketicilerden de geri alınması’ düşüncesiyle duyuru sağlanmış olup, söz konusu oyuncağı piyasaya çıkaran şirketlere toplam 123 bin lira idari para cezası verilmesi yönünde karar alınmıştır.”

Yorumlar (0)