Huawei'nin tepe ismi açıkladı: Şu an tek amacımız hayatta kalmak

Huawei'nin başındaki isim Guo Ping, ABD tarafından şirketlerine uygulanan yaptırım ve baskılar nedeniyle çok zor zamanlar geçirdiğini kaydederek bu dönemde en önemli hedeflerinin hayatta kalmak olduğunu söyledi.

DÜNYA 28.09.2020, 21:19 28.09.2020, 22:17
Huawei'nin tepe ismi açıkladı: Şu an tek amacımız hayatta kalmak

Huawei'nin en üstündeki isim Amerika'nın yasak ve kısıtlarına karşı mücadele vermeyi sürdüreceklerini kaydetti. Huawei Connect'in açılışında konuşan Guo Ping, "Şirketimiz bu günlerde zor durumda. Aralıksız saldırganlık bizi ciddi bir baskı altına aldı." dedi.

Amerikan hükümetinin yaptığı son hamlelerin ardından Huawei'nin ABD yapımı işlemcileri tedarik etmesinin önüne engel koyulmuş ve şirketin ABD teknolojileriyle ürünleri tedarik etmesi tehlikeye girmişti.

"Hedefimiz hayatta kalmak"

Gelen kısıtlamaların etkilerini halen değerlendirdiklerini kaydeden Ping, şimdilik en önemli hedeflerinin "hayatta kalmak" olduğunu söyledi.

ABD'nin sürekli olarak kendilerine saldırdığını ifade eden Ping, ülke yönetiminin kendi kanununu üç defa değiştirdiğini ve Huawei firmasının işleyiş ve üretimi önüne ciddi engeller koyduğunu kaydetti.

Ping açıklamasında, Amerika Birleşik Devletleri hükümetinin yönetmelik ve kararlarını bir defa daha gözden geçirmesini umduğu bilgisini paylaştı.

Huawei'nin tepesindeki isim Guo Ping

Olayın geçmişi...

Huawei, Amerika Birleşik Devletleri tarafından uluslararası casusluk iddiaları sebebiyle uzun bir süredir Android işletim sistemi dahil bir dizi kısıtlamayla karşı karşıya bırakılıyor.

Kaynak: CHİP

Yorumlar (0)