Hoy kentinde bir deprem daha!

İran'ın Türkiye sınırına yakın Hoy (Khoy) şehrinde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 23 Şubat Pazar günü yaşanan depremde en çok Van etkilenmiş, 9 kişi hayatını kaybetmişti.

DÜNYA 25.02.2020, 05:49
Hoy kentinde bir deprem daha!

İran'ın batısındaki Batı Azerbaycan eyaletine bağlı Hoy vilayetinde 4,3 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi.

AFAD'ın (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) internet sitesinde yayımlanan verilere göre, saat 02.44'te merkez üssü Hoy kenti olan 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yer sarsıntısının yerin yaklaşık 7 kilometre derinlikte olduğu bildirildi.

9 kişi ölmüştü

Yine Hoy (Khoy) kentinde 23 Şubat pazar günü saat 08.53'te meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki depremde Özpınar köyünde enkaz altında kalan 4'ü çocuk 6 kişinin, Güvenlik köyünde ise 3 vatandaşın cansız bedeni çıkarılmış, 54 kişi ise yaralı olarak kurtarılmıştı.

Depremde Türkiye-İran sınırında bulunan ve Hoy kenti ile komşu olan Van'ın Başkale ilçesine bağlı Kaşkol, Güvenlik, Gelenler ve Özpınar köylerindeki tek katlı kerpiç evler ve ahırların büyük bölümü yıkılmıştı.

İkinci deprem

Aynı gün saat 19.00'da merkez üssü yine Hoy şehri olan 5,9 büyüklüğünde bir başka deprem daha meydana gelmiş, büyük korkuya neden olan depremin Van'da herhangi bir can ve mal kaybına yol açmadığı açıklanmıştı.

Van'ı etkileyen depremlerde 250 konut ve 300 ahırın yıkıldığını, 700 konutta da ağır hasar olduğu bildirilmişti.

Yorumlar (0)