Hong Kong, Müslümanlardan özür diledi!

Hong Kong yöneticileri, protestocuları durdurmak isteyen polisin su sıktığı cami imamı ve cemaatinden özür diledi.

DÜNYA 21.10.2019, 09:34 21.10.2019, 11:24
Hong Kong, Müslümanlardan özür diledi!

Uzun bir süredir protestocuların eylemleriyle sarsılan Hong Kong'da, polis cami kapısına ve etraftaki birkaç kişiye tazyikli su sıktı. Çevredeki protestocuları dağıtmaya çalışan polisin camiye kazara su sıktığı öğrenildi.

Pazar günü yaşanan olayla ilgili, Hong Kong yöneticileri özür diledi ve Hong Kong şehri başyöneticisi Carrie Lam'ın da aralarında bulunduğu bir grup, Kowloon Camisini Pazartesi sabahı ziyaret etti.

Ziyaretin bitiminde Lam ve diğerleri bir açıklamada bulunmasa da cami imamı, yöneticilerin özür dilediklerini açıkladı.

Hong Kong İslami Cemiyet Fonu Fahri Sekreteri Saeed Uddin, "Camimiz zarar görmedi, sorun olan bir şey yok. Böyle bir şey yapmamaları gerektiğini biliyorlardı. Olay için özür dilediler, biz de kabul ettik" şeklinde konuştu.

Olaylarda ne olmuştu?

Demokrasi yanlısı ve protestocu Jeremy Tam'ın yayınladığı videoya göre, Pazar günü yaşanan olaylarda tazyikli su sıkan bir polis aracı caminin önünden geçerken cami kapısına ve çevresindeki insanlara mavi boyalı tazyikli su sıkıyor. Tam, ne kendisinin ne de su sıkılan kişilerin yaralanmadığını söyledi.

Hong Kong, 300 bin Müslümana ev sahipliği yapıyor. İslami Cemiyet Fonu, şehirdeki 5 cami ve 2 Müslüman mezarlığını idare ediyor.

Yorumlar (0)