Hong Kong'da kriz büyüyor! Gerçek mermi kullanıldı

Hong Kong'da suçluların Çin'e iadesini kolaylaştıran yasa tasarısına karşı gerçekleştirilen protestolarda 36 kişi gözaltına alındı. Polis, göstericilere karşı ilk defa gerçek mermi ve TOMA kullandı.

DÜNYA 26.08.2019, 15:33 26.08.2019, 16:14
Hong Kong'da kriz büyüyor! Gerçek mermi kullanıldı

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde suçluların Çin'e iadesini kolaylaştıran yasa tasarısına karşı gerçekleşen protestolar devam ediyor. 

Hong Kong Polis Gücü'nden yapılan yazılı açıklamada, dün yapılan protesto gösterisinin ardından 29’u erkek, 7’si kadın 36 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Kentin Kwai Fong bölgesinden başlayarak Tsuen Wan bölgesine doğru ilerleyen göstericilerle polis arasında arbede yaşandı. 15 polis yaralanarak hastaneye sevk edildi.

Arbede sırasında 6 polis tabancasına davranırken, bir polis de uyarı ateşi açtı. 

Açıklamada, göstericilerin kanun ve düzeni görmezden geldiği ileri sürülerek, yasa dışı davranışlar ve şiddet eylemleri kınandı. 

41 kişi hastaneye kaldırıldı

Öte yandan, Hong Kong’daki tüm hastaneleri yöneten Hastane İdare Bürosundan yapılan açıklamada, dünkü protestolardan sonra 41 kişinin hastaneye kaldırıldığı ifade edildi. 

Açıklamada yaralılardan 15’inin tedavisinin hastanelerde sürdüğü, diğerlerinin taburcu edildiği kaydedildi.

Hong Kong’da cumartesi ve pazar günleri yapılan gösterilerde kentin birkaç noktasında polis ve protestocular arasında arbede yaşanmıştı. 

Göstericiler bambu, çöp kutuları ve plastikleri kullanarak barikat kurmuştu. Polis, göz yaşartıcı gaz, biber gazı ve TOMA ile müdahalede bulunmuştu.

Kentte 3 aydır devam eden protestolarda dün ilk kez polis tarafından TOMA kullanılmış ve tabancayla ateş edilmişti. 
 

Yorumlar (0)