Hollanda’nın ölüme terk ettiği Türk vatandaşı Türkiye’ye getirildi

Hollanda’da ağır hasta İlhan Duman kaldığı hastane tarafından tedavisinde bir ilerleme kaydedilmemesinin ardından fişinin çekilmesi kararı alınmıştı. Duman’ın ailesi Türk başkonsolosluğu ile iletişime geçmesinin ardından Duman tedavisinin devamı için ambulans uçakla Türkiye’ye getirildi.

DÜNYA 23.01.2021, 00:15 25.01.2021, 09:35
Hollanda’nın ölüme terk ettiği Türk vatandaşı Türkiye’ye getirildi

Hollanda’da yoğun bakımda tedavisi devam eden Türk vatandaşı İlhan Duman, hastane yetkililerince ölüme terk edilince Türk vatandaşına sahip çıkıldı. Duman, bakanlığın gönderdiği ambulans uçakla ülkeye getirildi.

İlham Duman, Hollanda Amsterdam’daki bir hastanenin yoğun bakım servisinde korona tedavisi görüyordu. Duman’ın tedavisinin sürdüğü hastane doktorları, 47 yaşında olan Duman’ın tedavisinde bir ilerlemeni olmadığı gerekçesiyle Çarşamba günü hastanın fişinin çekilmesi kararını aldı.

Duman’ın çocukları kararın ardından babasının kurtarılması için Amsterdam Türkiye Başkonsolosluğu’yla iletişime geçti ve Türk yetkililerden yardım talep etti.

Cumhurbaşkanlığı’nca yapılan bu çağrıya kayıtsız kalınmayarak, Türk vatandaşına sahip çıkıldı. Duman Hollanda’nın gönderdiği ambulans uçağa bindirilip saat 19.00’da Türkiye’ye doğru yola çıktı.

“Dünyanın neresinde olursa olsun Türkiye her zaman vatandaşının yanında”

Konuya dair açıklama yapan Türkiye Amsterdam Başkonsolosu Engin Arıkan, “Duman 6 günden beri yoğun bakımdaki ağır bir vakaydı. Hastane tarafından ilerleme görülmemesi üzerine bu karar alınmış. Bize başvurunun ardından gerekli işlemleri yaparak bakanlığımızla iletişime geçtik. Ambulans uçak ile Duman, Hollanda’dan Türkiye’ye götürüldü. Tedaviye Türkiye’de devam edilecek.

Devletimiz vatandaşlarını hiçbir zaman yalnız bırakmıyor. Dünyanın neresinde olursa olsun Türkiye her zaman vatandaşının yanında.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)